Minőségi asztali dokkoló érkezett a Tab S5e és Tab S6 tabletekhez


A Tab S3 óta kijelenethető, hogy a Samsung a tabeleteket többre szánja, mint tartalomfogyasztására. Ugye onnantól érhető el először a toll funkció az S-szériában, amit korábban csak a Note-szériájú készülékei tudtak. A két részleg egybeolvadt, mivel a szűkülő piac megkövetelte. A Tab S4-nél a toll mellett egy újabb funkció debütált: a DeX üzemmód, amivel számítógépesebb környezetet kaptunk; illetve a többablakos mód kiterjesztését. Lényegében, ha rendelkezünk billentyűzetes tokkal (úgy nevezett: keyboard coverrel), akkor olyan, mintha egy laptopunk lenne, ám kompaktabb kivitelben.

A képen a Galaxy Tab S5e látható a töltő dokkolóban.
Fotó: Galaxy világa

2019 februárjában mutatkozott be Tab S5e, ami a Samsung egyik legvékonyabb tabletje 5.5 mm-es vastagságával. Nem csak vékony, de könnyű is lett, hiszen 400 grammos tömege cseppet sem tekinthető vészesnek. A nyáron debütált Tab S6 csak tovább erősíttette azt a tényt, hogy új dokkoló kell a lötyögésmentesítés kiküszöbölésére. (Utóbbi 5.7 mm-es lett.) Mégis csak a Daily Board és a dokkolt töltés magával hordozza a kényelmet, amit a felhasználók igényelnek.

Ugye a Daily Board funkció töltődokkolást vagy type-C USB csatlakozást igényel. Ha ez megtörténik, akkor számos hasznos információ érhető el dokkolt állapotban a kijelzőn, mint pl.: az aktuális idő, dátum és időjárás. Lehetőség van diavetítésre a galériánk tartalmából (így digitális képkeretként szintén használható), illetve a zenelejátszás is aktiválódik, ha kedvenc slágerjeinket hallgatnánk. További elérhető beállítás, hogy jegyzeteink szem előtt legyenek. A kényelmes filmezés és streaming platformos sorozatnézés felhasználóinak megint csak remek kiegészítőként tud szolgálni.

Az EE-D3200TSE SKU kód alatt futó tartozék a Samsung Tab S5e és Tab S6 készülékekkel kompatibilis. Az előző szériáknál a termékek vastagság eredményezi ennek hiányát. (Csak kíváncsiságból megpróbáltam, hogy tudná-e fogadni a Tab S4-et, azonban nem fért bele. A 7.1 mm már sok neki.) A dokkolóállomást kézbe véve az érezhető, hogy van anyag benne, mert meglepően nehéz. Nem vészes, de azért érezhető. Abból a szempontból ez praktikus, hogy nyugodtan nyüstölhető benne, nem fog arrébb csúszni vagy hátradőlni. Apropó, a tapadásért a talpán levő gumírozás gondoskodik, amiből szép nagy területet kapunk.

A doboz tartalmáról:

  • POGO dokkolóállomás
  • USB Type-C töltő-/adatkábel
  • Travel adapter (EP-TA200)

Mindez mennyiért? Nos, 16.990 Ft-ért lehet hozzájutni, ami alapvetően nem is vészes. Színvariációból nincs választék, csak ezüstben (silver) érhető el, de cseppet sem zavaró. Elegáns érzetet kelt ránézve.

Ha netán már rendelkeznél ilyen kiegészítővel osztd meg tapasztalataidat hozzászolás formájában!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .