A Google beszigorít, érinti mindez a Samsungot is…

A Google szigorít az Android használati jogán, melynek értelmében: a 2020. január 31-e után bemutatott készülékek csak (!) Android 10-es operációs rendszerrel érkezhetnek. Nincs lehetőség arra, hogy korábbi szoftverrel vértezzék fel, más különben szankciók lépnek életbe.

Jó! Van lehetőség, ellenben azon gyártók, amik a Google-re építkeznek eléggé megüthetik a bokájukat, mivel megvonásra kerül tőlük a Google Mobile Services használati joga, ami elég nagy érvágást tud okozni. Mik tartoznak közéjük? Képzeljétek el, milyen lenne az, ha kedvenc zenéiteket már nem a Youtube Music által hallgatnátok, vagy éppen a videóidat nem a Youtube-on keresztül néznétek?! Nem lenne Play Store se, ahonnan a hétköznapi Android-os felhasználók többsége tölti le az applikációit. És akkor még nem esett szó azon Google app-okról, mint pl.: a Gmail, a Google Drive vagy a Google Maps, amit speciel napi szinten használok munkám és magánéletem során.

A Samsung háza tájáról egy érdekességet lehet hozzácsatolni a hírhez, miszerint – az előző évek mintájára, ismét – az S-szérián debütálhat az Android legújabb verziója a 2020 februárjára tervezett bemutatón. Igen ám, de mi a helyzet a korábban érkező A-széria tagjainál? Vélhetően ott még a Pie-szoftverről kell beszélni, mivel a vállalat simán meg tudja azt játszani, hogy a Google által kitűzött dátum előtt dobja piacra középkategóriás készülékeit. Ezzel pedig tálal egy kiskaput, így valóban az S11 tagjai büszkélkedhetnek elsőként Android 10-zel és One UI 2-vel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.