Már pletykálnak a Galaxy Fold 2-ről


A SamMobile szúrta ki, hogy a dél-koreai The Bell oldalán a Samsung Galaxy Fold második generációjáról cikkeznek. Az oldal értesülései szerint a “Bloom” fedőnevet kapja a következő összecsukható Galaxy-családtag, ami szintén Android 10-es operációval érkezik.

A Samsungnál nem meglepő az a húzás, hogy mindegyik flagship készülékének ad egy ilyen elnevezést, amin házon belül szólíthatják a bejelentéséig. Ez részben azért van, hogyha kikerül a köztudatba, akkor is elfedjék a valós kilétét – addig pedig csak spekulációt szüljön. Másrészről, a rejtélyesség erejét felhasználják, nem utolsó sorban pedig teljesen menő húzás. A kommandós filmekben és sorozatokban jellemző ez inkább! (:

Csak pár példa a korábbi évekből a fedőnevekre:

  • Note 10 – Da Vinci
  • Galaxy Fold – Winner
  • Galaxy S10 – Beyond
  • Note 9 – Crown
  • Galaxy S9 – Star
  • Note 8 – Great
  • Galaxy S8 – Dream
  • Note 7 – Grace

Az Android 10-es operációs rendszerrel való debütálás nem nagy meglepetés, hiszen a Google által behozott szigorításból adódóan nincs más opció. Azt se feledjük, hogy a csúcskategóriás készülékeinél törekszik mindig a legfrissebb szoftverrel piacra dobni. Nagy újdonságot így nem árulok el azzal, hogy megkezdték az Android 10 és One UI 2.0 tesztjét nála is. Egyelőre arról sincs infó, hogy az S-széria következő tagjaival fogják-e bemutatni, mint tavaly; vagy későbbi dátumon, azonban azzal lehet számolni, hogy még nyár előtt piacra akarják dobni, hogy megtartsák előnyüket az összecsukható telefonok piaci ágában.

A külföldi oldal azt is tudni véli, hogy milyen színekben érkezhet a készülék, ahol a fehér, a lila és a fekete trió kap helyet a listájukon. Nincs kizárva, hogy három különböző színvilágot tálal elénk a Samsung, de érdemes észben tartani azt a tényt is, hogy a Galaxy Foldból csak Cosmos Black és Cosmos Silver érhető el – holott beígértek Martian Green-t és Astro Blue-t. Utóbbi kettő végül sehol se került be a portfóliójukba, pedig színelnevezésük alapján izgalmasnak hangzanak.

A Galaxy Fold 2 kapcsán még egy érdekességről muszáj szót említeni, ami pedig a kinyitott állapot kijelzőmérete, ami egyes források szerint 6.7 és 8.1 inch között lehet. Meglátjuk, amondó vagyok, hogy a kijelző átmérőjénél vannak fontosabb dolgok a készülékcsaládnál, mint pl.: miként védjük meg attól, hogy por, kosz és más egyéb elem ne kerüljön a készülék belsejébe és a zsanérokb!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.