Megőrizte helyét a Samsung a Global Brand listáján

A Samsungnak sikerült megtartania pozícióját, megint csak egyetlen helyezés választotta el a legértékesebb TOP5 brand listájától! 2019-ben is a hatodik helyen végzett, ugyanúgy, mint 2017-ben és 2018-ban.

Forrás: Global Brand

Az Interbrand minden évben megvizsgálja, melyek a legértékesebb vállalatok a Földön. A tanulmány végeredményét a Best Global Brand elnevezésű listaformációban tálalja a köztudat felé. A Samsung Electronics-nak sikerült megőriznie a folyamatosan bővülő és egyre kiélezettebb piacon az előnyös 6. helyét. Nem rossz ez sem! Pláne, ha azt is alapul vesszük, hogy a vállalat az előző évhez képest +2%-nyit erősödött, azaz 59,890 milliárd dolláról 61,098 milliárd dollárra növelte értékét, amennyi még előtte sosem volt.

Ha a tendenciát veszem alapul, akkor jó esély van arra, hogy 2020-ban újabb helyet ugorjon előre, hiszen az 5. helyet magáénak tudó Coca Cola folyamatosan gyengül. A két brand között mindössze 2,267 milliárd dollár különbség van, ami eléggé elenyésző.

Az élen továbbra is az Apple foglal helyet brutálisan kimagasló, 234,241 milliárd dolláros értékével. Hiába beszélnek arról, hogy a brand hanyatlik innováció területén, +9%-os növekedést tudhat magáénak 2018-höz képest. Mögötte kap helyet jelentős lemaradással a Google (167,713 $m), valamint az Amazon (125,263 $m). Előbbi +8-ot, utóbbi +24%-ot generált az előző évhez mérve. A negyedik helyen a Microsoft (108,847 $m), ami szintén azon hullámokat lovagolja, amelyet kell. Náluk +17%-os az értéknövekedés. Ergo, ezt a négyet nem mostanság fogja megfogni a Samsung, hiszen jelentős a különbség.

A TOP25-ös lista a Global Brand weboldaláról.

A Samsung több innovációval képviseltette magát a 2019-es évben, mint pl.: a Galaxy Fold, a BESPOKE hűtőszekrény vagy a Sero TV. Azt se feledjük el, hogy jelenleg neki van a legtöbb 5G képes telefonja a piacon.

„We are excited that our constant efforts to provide meaningful innovations that delight consumers and help them live better lives have been well received. To further enhance our brand, we will continue to listen and learn from our consumers as well as lead changes in society through innovation, so that we can all thrive together”

mondta YH Lee, a Samsung Electronics egyik fejese.

Míg 2013-ban a vállalat még csak a 8. helyet foglalta el, addig 2014-től 2016-ig már a 7. helyet tudhatta magáénak. 2017 óta viszont már a 6. helyen emlegetjük! Szerintetek 2020-ban meglesz a bűvös 5. helyezése? – Ha a tematikát nézzük, akkor igen!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.