A terv adott: 2020-ban 6 millió összecsukható telefon a cél!

Az ETNews oldala számolt be arról, hogy a Samsung jövőre 6 millió összecsukható telefon értékesítését tűzte ki célul. De ez teljesíthető?

A Galaxy Fold kreatívja a Samsung oldaláról.

A vállalat 2019-ben eddig közel 500 ezer Galaxy Fold-ot adott el. A jövő évi stratégia megalapozása érdekében a vezetőség megkérdezte a kijelzőért felelős részleget, hogyan vélekednek arról, hogy képesek lennének-e legyártani ekkora mennyiséget – azaz kicsivel többet, mert egyes források szerint az eredeti terv 10 millió lett volna, azonban ezt redukálták le hatra, amit vélhetően teljesíteni tudnak.

Az ambiciózus adott, ehhez kétség se férhet! Ha azt vesszük figyelembe, hogy az előrendelés minden országban olyan mértékű, hogy ezen időszakban eddig mindenhol elfogyott a limitált – egyes források szerint 2.000db/piaci – mennyisége, akkor meg pláne teljesíthető – de nyilván a gyáraknak és azok gyártósorainak is képesnek kell lennie minderre. A projekt persze rizikófaktorral is rendelkezik szép számmal, hiszen, jelenleg az újdonság ereje miatt nagy az érdeklődés iránta. Bármikor fordulhat a kocka. Nincs akkora tömegnél jelen, hogy rá lehessen húzni a következő mobiltelefon szegmensben levő átütő mérföldkő jelzőjét. Csak hogy hasonló példával éljek, ami pár év alatt ki is halt…, anno a 3D-s tévézés is nagy szó volt, azonban manapság már nem húzószó, ha készüléket vennénk. Ott vannak még azon rejtett hibák is, amik nem jelentek meg a felszínen. Aztán lehet nincs is ilyen, de ki tudja. Nem utolsó sorban az elrugaszkodott árról se feledkezzünk el… Ennyiért már használt autót vesz az ember!

Ez a szám az összhöz képest abszolút nem sok, de az már most látszik, hogy ugyanazt a stratégiát akarja meglépni nála, mint hajdanán a Note-oknál, azaz, ha még kis közönséget is talál be, a mutatóit kimagaslónak szeretné tudni. Másfelől, aki nem játszik az nem is nyer, tehát próbálkozni muszáj. Azt viszont tényleg aláírom, hogy hosszú távon még nem bizonyított, mert még annyira friss! Kíváncsi leszek 5 év múlva mi lesz a felállás!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.