Már kapható az eSIM-es Galaxy Active 2 a Telekomnál

2017-ben vezette be a Samsung a minimál óra dizájn formavilágát a Galaxy Sport debütálásával a köztudatba. Több mint két évig tartották a piacon, míg el nem hozta 2019 tavaszán a letisztultabb Galaxy Watch Active-ot. Akkoriban sokkal együtt mi is úgy gondoltuk, hogy hasonló életpályát kap, és idén ősszel a Galaxy Watch-család tradicionálisnak beállított órái újulnak meg (tehát a Watch 2-t várta mindenki!), azonban nem így lett. A tavaszi változat kapott ráncfelvarrást, nem is akármilyent, amit szeptemberben Galaxy Watch Active 2 néven be is vezetett a köztudatba.

Fotó: Samsung Galaxy Watch Active 2 rozsdamentes acél kiadása látható.

Nem részletezném tudástárát, hiszen, aki képbe akart lenni, az már képben van a szeptemberi launch óta. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy EKG- és vérnyomásmérő funkcióval is el vannak látva, azonban jelenleg a tesztfázisuk tart. Ha a szükséges engedélyeket megszerzik, szoftverfrissítéssel aktiválódik a plusz képesség.

A magyarországi helyzet a Galaxy Watch óta nem változott, azaz az eSIM-es variáns cirka 2-3 hónapos csúszással érkezett a simához (BT-oshoz) képest, illetve csak szolgáltatóknál érhető el. Itthon a Telekom forgalmazza, hiszen az ő hálózatuk van erre a szolgáltatásra felkészítve. A MultiSIM eSIM szolgáltatásnak min. 990 forintos havi díja van (de korlátlan netnél ez 4 ezer forintig rugaszkodhat el), amit a felhasználói bármikor lemondhatnak, tehát hűségidőmentes, így időarányos számlázással kerül kiterhelésre a felhasználása, ha mondjuk fordulónap előtt tennék meg mindezt.

Az eSIM-es Galaxy Watch Active 2 majdnem dupla RAM-mal rendelkezik, ugyanis 768MB helyett 1.5GB-ot kapott, ami azért szükséges, hogy a hívásfogadás zökkenőmentesen lezajlón. A nagyobb hardverigény mellé azonban ugyanakkora akkumulátorkapacítás dukál, hogy a váz ne vastagodjon, így célszerű átgondolni, kell-e ez a szolgáltatás nekünk?! Azt se feledjük, hogy a BT verzió is képes a hívás és szövegüzenet továbbítására akkor, ha az óránk Wifi-re van csatlakoztatva és a telefon be van léptetve a Samsung fiókba. Ilyenkor a Samsung szerverén keresztül továbbítódik. Nyilván netmentes helyen, pl.: a természetben futva ez nem játszik, de egy konditeremben maradhat a telefon a szekrényben.

Kicsit elkalandoztam… A Telekom idő közben megkezdte a Galaxy Watch Active 2 eSIM-es variánsának értékesítését, kb. 2-3 hete. Csak a rozsdamentes acél opcióban vásárolható meg. Náluk a sima BT-s változat nincs benne a portfólióban.

Mutatnám a részleteket:

  • 40mm (fekete vagy arany): 139 920 Ft
  • 44mm (fekete vagy ezüst): 149 820 Ft

Ha valaki már használta, és van kellő tapasztalata az eSIM-es részéről, akkor bátran ossza meg hozzászólás formájában! További érdekesség, hogy a Telekom eléggé eldugta, mivel se azt nem tűntette fel, hogy ez eSIM képes, se nem listázódik ki az ezt tudó termékek listájában. Ellenben, ha a keresőbe beírjátok, akkor ott van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.