Egyre több a pletyka a Galaxy S10 Lite körül

Az elmúlt hetekben pletyka szinten többször szóba került egy olyan Galaxy S-szériás telefon eljövetele, ami nyomottabb áron szeretné képviseltetni magát a piacon, mégis flagship tudástárral rendelkezve. A nevéről eddig csak találgatások merültek fel, hiszen a társaság részéről nem történt semmiféle bejelentés/megerősítés, de egyes oldalak szerint vélhetően a Galaxy S10 Lite(/Neo)-ról van szó. Tehát a Galaxy S10e-t semmiképp se tekintsük a leggyengébb tagnak?!

Az SM-G770F modellkódon futó készülék nemrég a Geekbench tesztjén tűnt fel, ahol nem túl előnyös eredményeket produkált. Ez annyit jelentene, hogy egymagos teljesítményben 742 pontot, míg többmagosban 2604 pontot tett le az asztalra. (Nyilván a végső teszt lesz a mérvadó, nem kell megijedni!) Erre egy erősebb középkategóriás készülék is képes. A teszt logja több mindent árult el. Az egyik tény a „motherboard”, ami msmnile névre hallgat, amiből következtethető, hogy a Snapdragon 855 lapkájával lehet felszerelve. A másik, hogy Android 10-es operációs rendszerrel bonyolították le, tehát már a frissebbel kísérletezgetnek, ami több helyen bétafázisú tesztidőszakát éli egyes modelleken. RAM-ból szépen jutott neki, hiszen 8GB-ot szerepel az eltárolt adatok sorában.

Egyes oldalak információi szerint a Galaxy A91, azaz a jövő évi A-szériás csúcstelefon felszereléséhez hasonlítható leginkább a Galaxy S10 Lite paraméterei, ugyanis szintén hátlapi kameratrióról pletykálkodnak, valamint 4.500mAh-ás akkumulátorról és 45W-os gyorstöltésről. Az sincs kizárva, hogy a két modell valójában egy és ugyanaz, csak éppen a társaság remekül fedi el a kiszivárgásokat és próbálja a legingoványosabb vizekre eveztetni azon érdeklődőit, akik idő előtt akarják magukénak tudni az információt vele kapcsolatban.

Most egy újabb érdekesség látott napvilágot, ami az US Patent and Trademark Office-tól származik, azaz egy újabb szabadalom vált elérhetővé előző hónap végével. Ebből arra lehet következtetni, hogy az előlapi kamerakivágása hasonló lesz, mint a Galaxy S10+ esetében, míg a hátlapi résznél leginkább egy Galaxy S9+ köszön vissza. Persze nem lehet semmit biztosra venni, mivel fentebb kameratrióról beszéltem hátlap tekintetében, ezen pedig csak kettő köszön vissza. Egy másik kérdőjeles tény, hogy elől miért pont két kamerakivágás tűnik fel? – Holott se a Galaxy S10e, se a Galaxy S10 nem rendelkezik ilyennel, akkor pedig miért pont a Lite változat kapna ilyesmit?! Természetesen már láttunk középkategóriában dupla kamerát előlről, hiszen anno a Galaxy A8 (2018) (és az európai piacot elkerül plusz változata) ezzel rendelkezett.

Túl sok a kérdőjel a mondatok végén! Amondó vagyok, inkább csak várjuk ki a móka végét. Vélhetően januárban lesz ebből bármi, Q4-re már butaság lenne bevezetni, bár az tény, hogy a Samsungnak 120 és 200 ezer forint között nincs jó vételű telefonja. (Most a Galaxy A80-at vegyük ki a sorból.)

Forrás: Sammobile.com