Android 10-től akár Nintendo Switch Pro Controllerrel is csapathatjuk a játszást


Az Android ismét bebizonyította, hogy a nyitottság az egyik legszerethetőbb tulajdonsága, amivel könnyedén felveszi a versenyt a konkurens operációs rendszerekkel. Manapság egyre több mindenre használjuk okostelefonunkat, és ez alól a hobbi és profi szintű gaming se kivétel. A leghangzatosabb battle royal játékok – pl.: PubG és Fortnite – elérhetők rá, azonban a játékélménynek a kijelzős vezérlés gyakran gátat tud szabni, és az ember kedvét elveszi attól, hogy akár a metrón/buszon hazafelé lenyomjon egy meccset.

A Google már korábban hozzáadta a PS4-es DualSock 4-et és az Xbox One-os kontrollert a támogatottsági listához, azonban Android 10-zel csendesen bekerült a Nintendo Switch Pro Controller-e is, így aki rendelkezik ilyennel, azok csapathatják.

Igaz, a Samsung berkein belül még csak a bétaszoftver tesztelése kap helyet, azért megvizsgáltam, hogy valóban ott-e a listán és valóban ott a listán!

Nintendo Switch Pro Controller és Samsung Galaxy S10+ Android 10-es bétarendszerrel.
Fotó: Galaxy világa

Kétféleképpen párosíthatjuk okostelefonunkhoz: az egyik a Controller „seggén” lévő párosító gombbal, amivel könnyedén kiszúrhatjuk a Bluetooth-os készülékek listájában; a másik pedig az Type-C to Type-C kábellel történő összekötésével (bár tippre OTG megoldással is remekül működik). Nekem az egyik kedvenc kontrollerem az Xbox One után. Igazából a supportálás lényege abban merülne ki, hogy már minden gomb úgy működik, ahogy annak kell. Nah, de kell ez nekünk?! Mondjuk, ha Windows-ra kitesszük a telefont Samsung DeX appal, akkor akár kontrollerrel is lehet csapatni a gaminget. Szóval kell!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .