Szépül az Android 10-zel a hívásfogadás értesítése is

Lassan várjuk a bétaszoftverből a végleges változatot. Elvileg a hónap végén érkezhet, azonban, akik kíváncsiak, hogy milyen újdonságokat rejt az Android 10 az előző, Android Pie-hoz képest, azoknak már elkészült a legfrissebb leírás, miként telepíthetik fel a jelenleg terítéken lévő béta3-at. Nos, de nem erre akartam most kilyukadni, hanem arra, hogy rengeteg átgondolt megvalósítást kapunk. A sok közül az egyik ilyen, hogy a felugró értesítések sokkal keskenyebbek lesznek, hogy kevésbé zavarják a felhasználót a telefon használata közben.

Hoznék egy példát rá, amit a „Hívás megjelenítése alkalmazások használatakor” beállítással szemléltetnék. Ugye ez az az állapot, amikor mondjuk Facebook-ozunk, vagy valamilyen más applikációt használatunk és érkezik egy bejövő hívás.

Fotó: Galaxy világa

Az Android 10-zel három választható lehetőséget érkezik a bejövő hívások megjelenítésére:

  1. Teljes kijelző: ilyenkor, ahogy a nevében is benne van, a teljes kijelzős változatban ugrik fel a bejövő hívás értesítése. Ezzel megtörhetjük a folyamatot, amit éppen végeztünk, ellenben a telefonos hívásra helyezi a hangsúlyt.
  2. Előugró ablak: a háttérben ugyanúgy látszódik a ténykedés, ami a hívás bejövése előtt zajlott, azonban a kijelző felső ötödét elfoglalja az értesítés. Kevésbé zavaró. Cserében nem csak a telefonszám/név látható, hanem a mentett számhoz rendelt fotót is a hívóféltől, ami azért hasznos tud lenni, ha mondjuk négy különböző Kiss Istvánt ismerünk, akik közül egyiknek se tudjuk fejből a telefonszámát.
  3. Mini előguró ablak: Az előzőnek a minimalizált változata. A mentett számhoz társított profilfotó nincs jelen, illetve kevésbé van széthúzva vízszintes irányba az értesítés.

Ezen kívül egy plusz funkció még beállítható, a „Hívások előugró ablakban tartása”, ami arra hívatott, hogy a fogadást követően a hívást előugró ablakban tartja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.