Jöhet egy Star Wars-kiadású Galaxy Note10+?!

Minap jelentette be a Samsung, hogyha már a Lucasfilmmel újfent együttműködésbe kezdett, akkor meglepi a Star Wars-rajongókat egy cseppet sem hétköznapi, limitált kiadású telefon kiadással. Itt jegyezném meg, hogy anno 2017-ben az akkori SW-mozifilm kapcsán piacra dobott egy nagyon baró robotporszívót, aminél igazából csak küllem váltásról tudok beszámolni, most azonban másabb a helyzet.

A kiszemelt készülék a Galaxy Note 10+ lett, aminek dizájnját kívülről és belülről a nemsokára moziba kerülő Star Wars: The Rise of Skywalker-höz párosítják. Az együttműködés alapját az adná, hogy mindkét univerzumban a “Galaxy”, mint kifejezés felbukkan, így a “két galaxist akarják egy fedél alá hozni”.

Egy unboxing videót simán megérdemelne. Fotó: Samsung

A limitált példányszámú kiadás nagyon hasonló lett az olimpiai témájúhoz, mivel itt is bundle-ről beszélhetünk, egyedi csomagolásba zárva. A dobozban nem csak egy készülék, hanem egy kiegészítő is helyet kap: most egy Galaxy Buds; korábban volt olyan, ahol okosóra társult mellé. (Emlékszem, anno a Galaxy Note 3 idején a Gear-okosóra dukált a bundle promóhoz.)

Nézzük mik az eltérések. Elsőként a Galaxy Note 10+-nál a hátlapra helyezném a hangsúlyt, ahol a kamerakiemelkedés kapott egy élénk piros keretszegélyt, ami baromi jól mutat. Ezen kívül rákerült a hátoldal közepére az Első Rend logója, alá pedig a bandé. Az S Pen szintén megörökölte a tűzpiros színt. Természetesen egyedi Star Wars-szoftvertéma dukál a külsőhöz, hogy még inkább adja magát a termék szlogenje, ami az alábbi lett:

I’ll show you the dark side

Említettem, hogy egy Galaxy Buds szintén a dobozban lapul, ami a fekete-piros színvilágot megörökölte. A bölcső belseje tűzpiros, a Buds-egységek és a külső pedig éjfekete. Burtálisan szép kinyított állapotban.

A csomag további tartozéke egy témához dukáló tok, valamint egy fémjelvény (metal badge).

Forgalomban még a mozifilm premierje előtt kerül. Hivatalosan december 10-ét tüntettek fel, azonban nem minden országban lesz kapható. Jelenlegi listán: Ausztrália, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Hongkong, Korea, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság és USA kap helyet.

Árazásról egyelőre nem tudok beszámolni, de vélhetően nem sokkal lesz drágább, mint az alap bundle.

A hardvere ugyanaz lesz, mint az piacon forgalomban lévő Galaxy Note 10+-nak.