Újra lehet bankolni az idei csúcstelefonokkal

Biztos hallottatok arról a hírről, hogy több bank is megszüntette az ujjlenyomatos azonosítást az applikációjánál azon felhasználók körében, akik Galaxy S10, S10+, S10 5G, Note 10 vagy Note 10+ készüléket használtak. Szankció azért került bevezetésre, mert egy biztonsági rést került napvilágra, ami miatt bárkinek az ujjlenyomatával megoldható volt a készülékek feloldása.

A történet röviden: egy brit házaspár vásárolt az Ebay-ről egy olcsóbbnak tekinthető fóliát a telefonjára. Miután azt felhelyezték, arra lettek figyelmesek, hogy bármelyik – nem regisztrált ujjal is! – képesek feloldani a zárolt képernyőt. Az ominózus készülék az új technológiás ultrahangos ujjlenyomat-szenzorral volt felvértezve, így több bank tiltólistára helyezte azon Samsung készüléket, amelyekben jelen van mindez biztonságuk érdekében. Bár azt nem értem, hogy a Galaxy Note 10 5G miért nincs a listán, de ne follyunk bele a részletekbe!

Azóta kijött a Samsung által a frissítés javítása, nagyjából egy hetet se kellett minderre várni. A sajtó által kapott egy nagyobb visszhangot, de azóta már minden rendben, és az egyes bankok is frissítették az applikációikat, így már nem a fejfájós PIN-azonosítással lehet belépni, hanem saját ujjunkéval is.

Képernyőfotó a frissítési újdonságról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.