Mit kóstál egy Galaxy Fold szürke importtal, bolti garanciával?


Karácsony előtt, Black Friday-hétvége alatt/után felmerült a kérdés ismeretségemben, hogy ma Samsung jelenleg kapható legdrágább okostelefonjának az ára. Nyilván egyből rá lehet vágni a választ, hiszen a Galaxy S10 1TB-os modelljénél nincs nagyon drágább készülék – legalábbis ami hivatalosan forgalomban van. Ez amúgy 489 990 ft-ot jelentene (immáron fél millió forint alatt!), tehát még a nemrég érkezett jubileumi starter packon is túltesz. Igen ám, de ott a Galaxy Fold, ami noha egyelőre elkerüli az országot, de ettől még szürke importtal, azaz a Samsung által nem jóváhagyott garanciával beszerezhető. De mennyiért?!

Csak a tisztán látás mivoltából mutatnám, hogy mely franchise-ok rendelkeznek hivatalos, 2 évre szóló garanciával, ami a samsung.hu oldalán fellelhető:

A Samsung hivatalos partnereinek listája.

Most érkezne a cikk csavarja, hiszen, mint az a lentebbi képernyőfotón látszódik: az emag.hu-ra ellátogatva – nem túlzok szerintem, ha így fogalmazokarany áron megvásárolható az összehajtható csúcskészülék. Ha egyszer kapható lesz hazánkban, akkor se áraznám 850 ezer forint fölé, inkább 7-800 ezer között tartanám – ami még mindig rengeteg pénz, de a fejlesztéseknek és innovációknak felára van, be kell látni.

A legolcsóbb ajánlásánál is 934 ezer forintot kérnek érte. Nem túlzás kicsit se, ha azt írom, hogy elmentek otthonról valakinél. Ha viszont az “Őrült leárazás” szűrőt bekapcsoljuk, akkor meglepődve tapasztalható a tény, miszerint 38%-os kedvezménnyel és minimum 8 napos kiszállítási idővel is drágábbra, 980 ezer forintra jön ki a végösszeg. (És hiába van ott az oldal a partnerek listáján, érdemes megtekinteni az egyes ajánlatok forgalmazói szekcióját!)

Képernyőfotó az emag.hu oldaláról 2019.11.24-én.

Ezért is írtam, hogy célszerű nyitott szemmel járni Black Friday ideje alatt. Hoznék egy példát minderre, amelynek elvégzéséhez nem szükséges diploma, inkább csak egy kis talpraesettség. (Nem reklámoznék, se biztatnék a vásárlásra senkit, inkább csak tényt közlök.) Tehát az árukereső oldalát használva elég hamar tálalni sokkal olcsóbb, és reálisabb ajánlatokat, hasonló garancia feltételekkel.

Képernyőfotó az arukereso.hu oldaláról 2019.11.24-én.

Én amondó vagyok, ha valaki agyalna egy ilyen készüléken: várja meg a decembert a vásárlásával, hiszen (1) úgy se lesz olcsóbb, (2) még hazánkba is érkezhet úgy, ahogy a jubileumi Samsung starter pack, ami mondhatni a semmiből tűnt elő múlt hét folyamán nem is rossz áron. (3) A garancia ennél a telefonnál szerint nem elhanyagolható tényező, akármennyire is jól néz ki, és “I want” plecsnis több ember fejében!

Van olyan olvasónk, aki már boldog felhasználója?