Összegezve az, amit pletykálnak a Galaxy S11-ről

Már egy hete érlelődik a fejemben, hogy össze kellene foglalni azon pletykákat, amelyektől a tech-világa hangos a Galaxy S11-családja kapcsán. Rengeteg teória, feltételezés – de aztán lehet, hogy valós tény is egyben – látott napvilágot az előző bejegyzéshez képest. Ott megvizsgáltuk azt, ami szerintem csomagolható a februári csúcskategóriás telefoncsaládnál, miszerint három változatban lát napvilágot.

Nem nagyon kell magyaráznom a feltételezést, elég csak kiemelnem a legfőbb riválisát a társaságnak, az Apple-t, ahol szintén három modell próbálja a felhasználók igényeit lefedni. Ha 2019-et veszem alapul, akkor megint adja magát a felállás, hiszen az iPhone XR ellenfelének a Galaxy S10e, az iPhone XS-nek a Galaxy S10, míg az iPhone XS Max-nak a Galaxy S10+.

Három mérettel lehet számolni a Galaxy S11-nél is. Forrás: Twitter

Amondó vagyok, nézzük meg, milyen érdekes specifikációs szösszenetek vertek táptalajt a sajtóban:

 • 120Hz-es képfrissítési ráta: már jó ideje nyitott a Samsung azon felhasználók felé, akiknek a telefon a minőségi játékban kiteljesedő kikapcsolódást jelenti. Felbukkant a külföldi sajtóban az, hogy 60Hz-es és 120Hz-es képfrissítés kerülhet a jövő évi csúcsmodellbe, ami nem lenne buta húzás, hiszen néhány kisebb konkurensnél már jelen van a technológia.
 • Következő generációs SAMOLED kijelző panel: nem szabad összekeverni a már piacon lévő Super AMOLED kifejezéssel, amit sAMOLED-ként szoktak rövidíteni. Valószínűleg az új típusú kijelző gondoskodik majd a fentebb írt képfrissítési rátáról, valamint, hogy még kisebb legyen a fogyasztása az elődökhöz képest.
 • 20:9-es képarány: közelítünk a moziban megszokott 21:9-hez, azonban nagyon úgy fest, hogy a Galaxy S11-család még nem áll be a Sony Xperia 10 által kezdett sorba. A jelek szerint a Note 10-nél alkalmazott 19:9-nél viszont nagyobbat szeretnének elénk tálalni.
 • Még kisebb káva, mint a Note10-nél: vannak arról pletykák, hogy nem lesz olyan kijelzőnk, mint, amit a Galaxy S10e-nél megszoktak a felhasználói és szerették. Visszatér a lekerekített, ami eléggé közönségmegosztó hatással bír, de hát nem lehet mindenkinek megfelelni. Másrészről, ezzel a húzással próbálják a káva méretét még jobban csökkenteni.
Képfrissítési ráta menüpontja. Forrás: Twitter.
 • Újragondolt fényképezés: a felhasználók néha többször használják a telefonjukat fotózásra, mint telefonálásra – én is köztük vagyok! Ezáltal nem mondok újat azzal, ha újabb szintre akarják emelni a fényképezést.
  • 108MP-es szenzor: a Xiaomival közösen kifejlesztett egy új szenzort, ami már bemutatkozott a nagyközönség előtt, és a reakciók is pozitívak. Nem sokkal később viszont jött a hír, hogy vélhetően továbbfejleszti a Samsung az elképzelést – jelentsen ez bármit.
  • 5x-ös optikai zoom: a Samsung álláspontja a zoom-tartomány területén egyértelmű: akkor építik be, ha az tényleg úgy működik, ahogy annak kell. 2x-est már kaptunk korábban, azonban most 5x-ösről beszélnek optikai stabilizációval megtoldva. Vannak kételyeim, de diktálni kell.
  • 8K felbontásban, 30 fps-sel videórögzítés: 8K felbontású tévéje már van a Samsungnak, ideje saját tartalmat gyártani rá. Az biztos, hogy a Super Steady nem volt rossz húzás a csúcstelefonjaikban.
  • Makro lencse a miniatűr fotózáshoz?: talán a legkérdőjelesebb elképzelés, hiszen eddig egy telefon se rendelkezik ilyen típusú kifinomult szenzorral. Speciel több értelmét látom, mint a periszkópikus elképzelésnek.
 • Nagyobb képernyő alá épített ujjlenyomat-szkenner: a Galaxy 10-zel eltűnt az írisz-szkenner és új szintre emelkedett az ujjlenyomat szenzor. Az ott debütált ultrahangos technológia biztosan valamiféle ráncfelvarráson esik át. Egyesek azt tippelik, hogy a mérete lehet nagyobb, hogy ezzel pontosítsanak a precizitásán.
 • DDR5-ös gyorsítótár: Kell ragoznom?! A felsőkategóriás besorolás megköveteli a gyorsaságot.
 • 5G modem: a 2020-as évben nagy hangsúlyt szeretnének fektetni az 5G hálózatra. A hardver fel van készítve a sebesség fogadására, de ezt modem szinten is támogatni kell. A nemrég bejelentett Exynos-lapka nem fog csalódást okozni.
 • 25 wattos gyorstöltő a dobozban: a (JAVÍTÁST tartalmaz!) tavaszi csúcskategóriás telefonok dobozában eddig 15 wattos volt a legnagyobb, amit kaptunk, azonban ezt felül akarja licitálni, hiszen már van olyan, ami ilyennel van ellátva.
 • Középre igazított előlapi kamera kivágás: nem várható motorikus kamera megvalósítás, mint a Galaxy A80-nál; és a kijelző alá rejtésre is kell még várni; viszont kisebb méretű kivágással lehet számolni, hogy kevésbé szúrja a szemünk.

A múltkori írás mellé ezek a finomságok csapódtak. Jelenlegi felállás szerint február 11-i (kedd) bejelentési launchot jósolnak. Meglátjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.