Megérkezett glap. play kontroller márkaboltokba

Kipróbáltuk a Call of Duty: Mobile-t a glap. play kontrollerrel.
Fotó: Galaxy Világa

Októberben számoltunk be arról, hogy a közeljövőben érkezik egy kontroller a Samsung telefonokhoz, ami a Glap Gaming Controller névre hallgatott a beharangozójánál. Nos, örömmel értesíthetem az olvasótábort, hogy a kontroller immáron elérhető hazánkban 22 990 Ft körüli áron, 1 éves jótálással a Samsung márkaboltokban!

A GP-U999QXEEAAA SKU kódon futó kiegészítő valójában egy Samsung által jóváhagyott termék, ami a glap. play névre hallgat. Specifikációjáról pontokba szedve nyilatkoznék:

 • Android 4.0 vagy frissebb szoftverrel kompatibilis
 • Blutooth 4.1-es szabványt használ.
 • 340mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, amivel közel 10 órás üzemidőre képes.
 • 7.5″ kijelző méretig kompatibilis: tehát a Galaxy Fold is belefér, de azt vettük észre, hogy kicsit „meghajlik” a készülék dokkolást követően. Nem zavaróan, viszont nem kimondottan rátervezték.
 • Inaktív állapotot követően automatán kikapcsol.
 • Steam kompatibilitás.
 • PC-vel is lehet használni, de szükséges az adat-/töltőkábel használata.

A teszt során három játékkal néztem meg a kontrollert. Az egyik a Need for Speed: No Limits, amivel sajnos nem kompatibilis. Tudom, az Asphalt játékcsalád menőbb, ellenben több száz órát előbbi öltem bele az elmúlt években, ezért esett rá a választásom. A másik a Dead Trigger 2, amivel egyből, beállításmentesen működött. Hasonló a tapasztalat a frissebb Call of Duty: Mobile-nál, ahol viszont játék előtt a menüben setting-elni kell a kontroller irányítását.

Párosítása pofonegyszerű:

 1. Kapcsoljuk be a glap. play kontrollert!
 2. Nyomjuk 3 másodpercig hosszan az „Y” gomb, majd engedjük el, miután azt tapasztaljuk, hogy a LED visszajelző sűrűn kezd el villogni.
 3. Kapcsoljuk be az összepárosítandó telefonon a Bluetooth-ot.
 4. Válasszuk ki a listából a „glap.play p/1” device-t.
 5. Dokkoljuk a telefont a kontrollerbe.
A Bluetooth-os párosítást követően.
Fotó: Galaxy világa

A jobboldali markolat alján található a töltő bemenet, ami kényelmetlen tud lenni, ha mondjuk számítógépes játszáshoz használjuk. (Én valami olyasmi megoldást alkalmaztam volna, mint amit más konzolos kontrollereknél használnak.) Eleve nem jár hozzá olyan hosszú kábel, hogy élvehető legyen a távolság a monitor és a felhasználó között. (Természetesen ez orvosolható más módon, de ha csak a csomag tartalmával szeretnénk boldogulni, akkor kompromisszumot kell kötnünk!) Volt szerencsém használni több Xbox kontrollert (köztük az Elite Controller-t is!) és egy Nintendo Switch Pro Controllert is. Nyilván azok anyaghasználati minőségétől nem sokkal elmarad, talán a túlzott műanyag érzet miatt, illetve, hogy 5 percnyi játék után már izzadást tapasztaltam a tenyereimnél. Ettől függetlenül a karok (stick-ek) nem erősek, kényelmes a navigáció velük. A hátoldalán lévő ravaszok (bumper-ök) se beragadósak, abszolút élvezhető játékélményt nyújtanak.

Elég sok játékkal kompatibilis, nem csak FPS jellegűekkel, hanem autószimulátorokkal és más RPG-vel. Mutatnám a gyártó honlapján feltűntetett listát:

A jelenlegi kompatibilis játéklista.

Akinek volt már vele bármiféle tapasztalata, bátran hozzászólás formájában ossza meg!

A végére még néhány fotó a kütyüről:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.