Részletek a Galaxy Fold hazai megjelenéséről


December 4-én, minap reggel 9 órás kezdéssel a Samsung Magyarország megtartotta a hivatalos sajtótájékoztatóját a Galaxy Fold magyarországi bevezetésének Budapest belvárosában lévő legszebb üzletében, a Downtown SES-ben.

Mielőtt rátérnék az ott hallott tényekre, gyorstalpalóként felvázolnám miként jutottunk el idáig. Ugye a hivatalos oldalon és a Samsung Members alkalmazásban feltűnt az, hogy megkezdődött a készülék kapcsán az előregisztráció lehetősége, illetve arra is fény derült, hogy aki lecsap rá első körben, az ajándékba egy eléggé spéci autós dokkolót kap grátiszba. Reggelre már azon lista is birtokunkba került, ahova a következő napokban megfogdosható formában kihelyezi a társaság. Az eseményen megtudtuk azt is, hogy ez utóbbira hétvégéig, várhatóan péntektől folyamatosan kerül sor. Ha prioritást veszem alapul, akkor elsőként a Samsung márkaboltokban lesz jelen a 14 helyszín közül.

„A Galaxy Fold új kategóriát teremt és megváltoztatja az okostelefonokról kialakult képet. Nagy öröm számunkra, hogy végre Magyarországon is bemutathatjuk ezt a lenyűgöző technológiát a felhasználóknak.”

mondta el Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. alelnöke, a mobil üzletág vezetője.
Így fest a Galaxy világa blog a Galaxy Fold készüléken

Kezdjük a legfontosabb ténnyel, az árral. 695 990 Ft-ot kérnek el a Galaxy Fold-ért. Csak hogy más országok árazásával összevethessétek, ez a mai árfolyamon: 2 100 euro, illetve 2 330 USA dollar. – A szolgáltatóknál előfizetői csomagtól függően eltérhet az ára az ajánlott fogyasztóitól!

Emésszük!

Szóval igazunk lett: a Samsung Magyarország ügyelt arra, hogy az ár ne szálljon el, de azért mégis a készüléket megtartsa egy bizonyos rétegnek (mint pl.: a Note-családot). Én speciel örülök, hogy boldog-boldogtalan nem járkálhat vele. Van egyfajta exkluzivitása, ami még mindig az egykori Nokia Communicatorra emlékeztet. Black Friday alkalmából tértem ki arra, hogy egyes GSM boltok idő közben elkezdték értékesítik a készüléket (többnyire bolti garanciával a szürke import mivoltából eredően!), amik olykor csillagászati összeget is képesek elkérni a cseppet sem hétköznapi összehajtható telefonért. Mindez 1.3 millió forintra is felkúszott. Remélem senki sem költött rá, mert enyhe módon próbáltam utalni arra, hogy nem érdemes felvállalni a rizikót, főleg, mert sejthető volt a készülék érkezése.

A Galaxy Fold Űrezüst színben a Downtown SES üzletében a sajtótájékoztatón.

A Galaxy Fold előrendelését vegye mindenki komolyan, aki szeretne egyet magáénak tudni, mert határozottan limitált számban érkezett be az országunkba, ami hét csatornára (márkabolt, Telekom, Vodafon, Telenor, Media Markt, Extreme Digital és Euronics) oszlik le.

Magyarországra az SM-F900F kódszámon futó készülék debütál, azaz az LTE képes modell, ami fizikai SIM-kártyaszlottal és eSIM képesség rendelkezik. Ez a típus két okból jobb számunkra, mint az 5G-s, miszerint (1) utóbbiban nincs jelen a másodlagos eSIM képesség; (2) nagyobb akkumulátorkapacitást kapunk, azaz 4 380mAh-t (nem pedig a 4 235mAh-t).

A méregdrága plecsnivel illetett összehajtható kütyű dobozában ott lapul pluszban: egy Galaxy Buds vezeték nélkül fülhallgató, valamint egy karbon tok a megszokott SIM-tű, 15W-os töltőfej és adatkábel mellett.

Az előregisztráció 2019. december 2. és 9. között tart, amelyre az igényt a weboldalon lehet leadni. Aki eddig jelzi a vásárlási szándékát és megvásárolja a készüléket, az 2019. december 13-tól 2020. január 31-ig a Samsung Members alkalmazáson keresztül igényelhet magának grátiszba egy spéci autós dokkolót, amit kimondottan a Galaxy Foldhoz készítettek.

A hivatalos megjelenésre december közepén kerül sor. A sajtóeseményen december 13-15. hangzott el, azonban a kiadott közleményben: 2019. december 15-i dátum szerepel, így amondó vagyok, vegyük a legkésőbbit alapul, hogy ne okozzon csalódást a várakozás.

Végezetül még egy fontos tény, amit másolnék a hivatalos közleményből:

A Samsung Galaxy Fold tulajdonosoknak 1 éves Extra Kijelző Védelmet biztosít Magyarországon a vállalat, azaz a vásárlástól számítva 1 éven belül kedvezményesen javítják a kijelzőjét. A hét minden napján, 24 órában elérhető terméktámogatást a +36-80-726-7864-es telefonszámon keresztül vehetik igénybe a Fold tulajdonosok.”

Arról persze nem esett szó, hogy összegben ez mit jelentene, azonban hamarosan, amint megtudjuk, hozzuk a plusz infókat.

Utolsó utáni sorban a színekről… A készülék Kozmosz Feketében és Űrezüstben lesz elérhető Magyarországon!

Melyik színben választanátok?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.