Megkapta a sötét módot a Galaxy Store is

A Samsung az elmúlt napokban élesítette a Galaxy Store újabb változatának frissítését, ami verziószám tekintetében: a 4.5.10.5-ként lesz jelen a patch naplójában.

A 2019-es év egyik “nagy” mérföldköve, hogy bekerült az éjszakai üzemmód az operációs rendszerbe. Ez ugye akkor a leghasznosabb, ha AMOLED kijelzős készülékkel rendelkezel, mert ilyenkor a fekete szín megjelenítésénél a ledek ki vannak kapcsolva, ezáltal nincs fogyasztás ezeknél a képpontoknál. Ezzel szemben a TFT vagy az IPS kijelző ugyanúgy kikeveri a feketét is, mint az összes többi színt. Másrészről, a legtermészetesebb feketével lesz dolga a szemünknek.

Egy teljes kezelőfelület frissítésre kellett várnunk, hiszen a folyamathoz az is szükséges volt, hogy megérkezzen a One UI, ami nem csak arra törekszik, hogy minél felhasználóbarátabb legyen; hanem arra is, hogy egyedi megoldásaival teljesen háttérbe szorítsa azt a teóriát, miszerint a nyers Android (azaz a referencia szoftveres telefonokon lévő) a legjobb választás! Anno a Nexus S-nél így éreztem, azonban mára mindez megváltozott.

A Galaxy Store is már megkapta a Dark mode-ot.

Aktiválása pofonegyszerű. Nem kell a Galaxy Store beállításai között keresgélni a funkciót; elég csak – miután lefrissítettük az áruházat a fenti verzióra vagy az annál újabbra – bekapcsolni az “Éjszakai mód”-ot – ha nincs automatizálva – és már át is áll az akkumulátor-kímélőbb megjelenítésre.

És hogy tényleg nagy újdonság a dark mode, egyre több népszerűbb applikációban jelenik meg, mint pl.: a Facebook, a Messenger vagy az Instagram. Másrészről, kevésbé megerőltető a szemnek, pláne az esti órákban (lefekvés előtt), mint a szimpla.

További képernyőfotók a sötét módról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.