Galaxy S10 Lite vs Galaxy Note10 Lite: az árakról és a különbségekről

A Samsung végre bemutatta mindkét Lite-tagját, amelyek a felsőkategória alsó szegmensében próbálnak helytállni. Az Amerikában megrendezésre kerülő CES rendezvénnyel fonták egybe a premierjüket, amikről azért az elmúlt hetekben, hónapokban szép számmal látott napvilágot információ. A legtöbbről beszámoltunk, így nem is ismételném önmagam, inkább valami újat hoznék el.

Elsőként egy interjúszösszenetet, amit fontosnak vélek:

„Az elmúlt tíz évet a Galaxy S és a Galaxy Note sorozat világszintű sikere határozta meg. Ezek az eszközök a Samsung vezető iparági innovációit testesítik meg, a kiemelkedő teljesítménytől az intelligens megoldásokig és szolgáltatásokig. (…) A Galaxy S10 Lite és a Galaxy Note10 Lite elhozzák a legfontosabb prémium funkciókat.”

mondta DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke.
A Galaxy S10 Lite és a Galaxy Note 10 Lite kreatívja.

Mindenképpen meg kell jegyeznem azt, hogy a két készülék legfontosabb különbsége az egyik kameraszenzorban keresendő. Míg a Galaxy S10 Lite-ba a már korábban debütált (Galaxy A51-ben és Galaxy A71-ben) makro lehetőségét építették, addig a Note 10 Lite-ba a teleobjektívet preferálta a társaság. Előbbinél a főkamera MP-tartománya is nőtt 12-ről 48-ra, illetve a Super Stady immáron képstabilizátorral van ellátva annak köszönhetően, hogy nem a széles látóterű szenzorral dolgoznak a funkciónál, hanem az elsődlegessel. (1.4µm -> 0.8µm) Kíváncsi leszek, hogy melyik lesz a népszerűbb! A másikat pedig a processzorban, ugyanis előbbi 7nm-es gyártástechnológiával készült, utóbbi pedig „csak” 10nm-essel. Ettől függetlenül a magszám-eloszlásban és a GHz-ekben is mutatkozik némi különbség, de futás közben derül majd ki, melyik a combosabb. A harmadik pedig a kijelző típusa, ugyanis a Galaxy S10 Lite-ban már Super Amoled Plus van, ami vékony, könnyű és flexibilisebb az elődjéhez képest.

Kijelzőben nincs differencia, ahogy akkumulátornak kapacitásában sem. Belső tárhelynél mindkettőnél a 128GB a preferált.

Magyarországi bevezetésük január végére, február elejére tehető mindkét modell esetében – de még a legújabb tavaszi flagship készülékek előtt. Az Galaxy S10 Lite: Prizma Fehér, – Fekete és – Kék árnyalatokban, míg a Galaxy Note10 Lite: Fénylő Prizma, – Fekete és – Vörös színekben lesz elérhető.

Végezetül pedig az áraikról:

Termék:Modellkód:Belső tárhely:Bevezetési ár:
Galaxy S10 LiteSM-G770F128GB227 990 Ft
Galaxy Note10 LiteSM-N770F128GB219 990 Ft

Valahol érthező, hogy a Galaxy S10 Lite drágább, hiszen elég csak a processzorjára egy pillantást vetni, illetve arra, hogy nála a széles látószögű kameramodul 48MP-es tartományban dolgozik, nem pedig 12MP-esben.

Táblázat formájában a hasonlóságok és a különbségek:

Forrás: samsung.hu

Te melyiket választanád?

Végére még pár hivatalos fotó a családról:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.