Pletykák a Samsung Buds+ vezetékmentes fülhallgatójáról

A februári Samsung Unpacked event közeledtével egyre több információ lát napvilágot. Az már hivatalos tény, hogy következő tavaszi csúcskategoriás telefonok 2020. február 11-én kerülnek bejelentésre, amik között helyet foglal a Galaxy S10-család utódja, illetve egy olcsóbb árszegmensű összehajtható Fold elképzelés – amit nem hívnék utódnak, már csak abból kiindulva, hogy fele annyiba fog kerülni, mint az első generációja.

Az se titok, mármint bátran lehet számolni a Samsung Buds következő generációjával, ami a Samsung Buds+ névre hallgat.

Minap Ice Universe tweet formájában az alábbit tette közzé:

Ez alapján beigazolódni látszik az a pletykaszösszenet, hogy nem új generáció, hanem inkább csak egy afféle ráncfelvarrás érkezik 2020-ban. Jó ez nekünk?!

Az Apple-féle Airpods Pro után sokan úgy gondolták, hogy a Samsung is beáll a sorba és zajszűrővel ellátott egységekkel rukkol elő, azonban ez a teória egyre inkább megdőlni látszik. Helyette kapunk mást, mint pl.:

  1. hosszabb üzemidőt,
  2. jobb hangminőséget,
  3. valamint gyorsabb (vezeték nélküli is?) tölthetőséget.

Az elsőt nem nagyon kell magyaráznom, hiszen a netre került FCC dokumentációja leleplezte, hogy jelentősen nagyobb akkumulátorok kerülnek az egységekbe és a bölcsőbe is. Nyilván a nagyobb aksi, gyorsabb feltöltést hoz magával. A vezeték nélküli töltési sebessegé szintén növekedhet. Igaz még nem írtuk meg, de várható az EB-U1200 modellkódon futó powerbanknek a frissített változata (EB-U3300-re hallgat), ami képes lesz a 25 wattos vezetékes, illetve 15 wattos vezeték nélküli töltésre. Valószínűleg utóbbi kihasználására lesz képes a Buds+.

Hogy a hangminőségbéli előre haladást, milyen módszerrel, algoritmussal vagy épp technológiával érik el, arról sehol sem esett szó, de vélhetően az AKG nem hoz majd csalódást a brandre.

A Samsung két évente szokott áttörő technológiákat piacra dobni. Nagyon úgy fest, hogy a prémium fülhallgatójánál se lesz másképp. Kicsit azt látom, hogy most biztonsági játékra törekszik, ami érthető, hiszen 1 év leforgása alatt jelentős növekedésen esett át a termékcsalád. Alapvetően pozitív volt az első generációjának a fogadtatása, így csak apróságokat módosításokat vezet be a ‘+’ változatnál.