120Hz-es képfrissítéssel érkezhetnek a tavaszi csúcsmodellek

Nem telik el hét anélkül, hogy ne látna napvilágot a tavaszi felsőkategóriás telefonok kapcsán valamiféle pletyka. Direkt nem nevezem nevén a következő S-szériás utódokat, hiszen egyes források szerint a húszas számmal folytatja a Samsung, hogy (évszám ügyileg) szintre hozza a neveket, s ezáltal az átlag ember is könnyebben fejben tarthassa, 2022-ben mi is lesz a tényleges néve, amin keresnie kell a csúcsok csúcsát. Február 11-én okosabbak leszünk, hiszen akkor rántják le a leplet a titokról.

Nagyon úgy fest, hogy a családtagok létszáma marad három fő. Sima, plusz és ultra utótagokkal számolhat a nagyközönség – de ez se újdonság.

Most, akarom írni ismét az Ice Universe tweetelt egy érdekest, mutatnánk:

Nem újdonság annyira a 120Hz-es képfrissítési mutató, hiszen, ha előveszitek a korábbi cikkeink egyikét, akkor már esett arról szó, hogy egyes modellekbe beépítésre kerülhet a technológia. Igaz, akkor csak spekulált a tech világa arról, hogy a – kijelző méretet alapul véve – az alapmodellbe (mint középső) és a legnagyobba kerülhet bele, viszont a nemrég napvilágot látott információk alapján: mindegyik családtag meg fogja kapni.

A Samsung eddigi telefonjainak egyikében sem jelent meg a 120Hz-es paraméter, így teljesen helytálló az az elképzelés, hogy a következő tavaszi modellekbe érkezhet. Nyilván más brandek egyes gamer okostelefonjai már rendelkeznek 90Hz-es és 120Hz-es megoldással, de házon belül nincs rá példa. Ezen pedig változtatni akar a társaság. És a jelek szerint a legkisebb tagtól se vonják meg a lehetőséget, amiért azért jár a pacsi.

A magasabb képfrissítéssel sokkal folyamatosabb és lágyabb képet kapunk, a szemünk szebbnek és “szakadozottság-mentesnek” látja a tartalmat. A PC világában a gamer monitoroknál alkalmazzák, hogy tovább tetőzzék a játékélményt, de nyilván vannak hardveres megkötései is. A magassabb Hz-tartomány nagyobb fogyasztást eredményez, viszont egyre nagyobb akkumulátortelepek kerülnek a készülékekbe, illetve az újabb típusú 7 vagy annál is kisebb nm-es technológiák gondoskodnak a visszakompenzációról. Nem utolsó sorban: ott a visszakapcsolhatóság lehetősége az alap 60Hz-re.

Az biztos, hogy váltózás várható a flagship család kijelzőinél; melynek egyik előszele vélhetően a sokkal vékonyabb, könnyebb és flexibilisebb S AMOLED Plus bevezetése a Galaxy A71-nél és Galaxy S10 Lite-nál. Nem biztos, de nincs kizárva, hogy a Dinamikus AMOLED és előbbi ötvözésre kerül. Február középen okosabbak leszünk, addig maradnak a spekulációk mezején való csapongások.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.