Megvannak a hazai árai a Galaxy A51-nek és Galaxy A71-nek

Azt kell mondanom, hogy a Samsung tavaly eltalálta a középkategóriás telefonjait. Míg a kezdetekben a Galaxy A40 és a Galaxy A50 duóért, majd az év második felében a Galaxy A50 és a Galaxy A70 duóért rajongott a közönség – persze mindehhez kellett az is, hogy utóbbi áresése kicsit jelentősebb legyen. Mindhárom modell ár/érték arányban remek a piacon, így fel is merült sokakban a kérdés, hogy mit fognak tudni az utódok?! Milyen újításokat eredményeznek náluk, amikkel a versenytárshoz képest versenyképesebbek tudnak lenni? – A nagy leleplezésen már túlvagyunk, hiszen még decemberben Vietnámban mutatták be a Galaxy A51-et és a Galaxy A71-et.

Tehát év elején a középső szegmensben ezzel a két készülékkel indulnak versenybe. Tavaly sem volt ez másképp, még a Galaxy S10-család megérkezése előtt bemutatták az újragondolt A-széria alappiléreit. Az aktuális vérfrissítés pedig úgy fest, hogy nem lett rossz.

Mielőtt folyatnám, had hozzak el egy interjúszösszenetet magyarországi oldalról:

„Nagy öröm számunkra, hogy a Galaxy A sorozat sikere a Galaxy A71 és Galaxy A51 okostelefonokkal folytatódhat tovább. Tavalyi indulása óta a Galaxy A portfolió a vállalat egyik legkedveltebb készülékcsaládjává lépett elő. A Galaxy A71 és Galaxy A51 telefonok a felhasználók számára leginkább fontos innovációkkal érkeznek. (…) Tudjuk, hogy a felhasználóknak olyan eszközökre van szükségük, amelyek esztétikusak, sokáig használhatók és minden élményt azonnal meg lehet velük örökíteni. Büszkék vagyunk arra, hogy a legújabb Galaxy A készülékek könnyedén teljesítik ezeket az elvárásokat.”

mondta Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyarország alelnöke.
A Galaxy A51 és Galaxy A71 közös kreatívja.

A specifikációikról már beszéltem korábban. Nem szeretnék újra végigmenni rajta, azonban pár nem említett, fontosabb tényre felhívnám a figyelmet. Az egyik, hogy a készülékekben újdonságként feltűnő makrokamerával akár 4 cm távolságból tudunk fotókat csinálni miniatűr dolgokról, avagy részletekről. Egy másik, hogy míg a Galaxy A51 15 wattos töltéstámogatottsággal, addig a Galaxy A71 25 wattossal rendelkezik, azaz nincs változás a korábbiakhoz képest. Ezzel persze jön az a bosszantó tény, hogy utóbbi felhasználói type-c csatlakozó hiányában plusz kábel vásárlásra szorulnak. Nekem speciel nincs a számítógépemben ilyen bemenet. Mindkettőben jelen lesz a Super Steady funkció, azonban csak szoftveres megoldással dolgoznak, azaz a 123°-os látóterű optikánál csalnak úgy, hogy 78°-ra szűkítik, ezzel mozgásteret adva a kompenzációnak és a lágyabb felvétel rögzítési lehetőségnek.

Külön pontban szeretném felhívni még egy valamire a figyelmet: a Galaxy A71-ben ugyanaz az S AMOLED Plus kijelző került, ami a Galaxy S10 Lite-ba is. (A jelenlegi okostelefon portfólió szerint megkülönböztetünk: S AMOLED-et, Dinamikus AMOLED-et és S AMOLED Plus-t.) Ennek különlegessége, hogy jelentősen vékonyabb a sima AMOLED-nél, sokkal könnyebb, nem műanyag és kevesebb helyet foglal. Plusz flexibilisebb. Vélhetően a némi felár, amit majd lentebb tapasztalhattok, ennek a jelenlétnek tudható be.

A Galaxy A51 4GB gyorsítótárral, valamint 64GB belső tárhellyel; míg a Galaxy A71 6GB RAM-mal és 128GBROM-mal debütál hazánkban. Azaz mindkettőből a kisebb variáns érkezik, hiszen előbbi létezik 6GB-os, míg utóbbi 8GB-os RAM felszereltséggel is. Bővíthetőségben viszont már képes az 1TB-os microSD kártya fogadására.

Beszéljünk az árakról!

Azt kell, hogy mondjam: nem lesznek olcsók. Az elődjeikhez képest mindegyik árnövekedésen ment keresztül. A Galaxy A51 a Galaxy A50-hez képest ~5%-kal indul drágábbról, míg a Galaxy A71 a Galaxy A70-hez képest 12,5%-kal. Ha visszaemlékeztek a 2017-es évre, és dereng, hogy az akkori Galaxy A52017 és Galaxy A72017 milyen magasságokban nyitott, akkor senkit sem érhet meglepetés, mert anno ez normális rajt árnak volt tekinthető. Ezen kívül a makrozási lehetőség korábban még egyetlen telefonjában sem volt jelen, ergo, ez újdonság, ami ha tetszik a közönségnek, akkor felsőbb kategóriába is beépítésre és továbbfejlesztésre kerülhet.

Termék:Modellkód:Bevezetési ár:2020/Q1-es ár:
Galaxy A50SM-A505F124 990 Ft89 990 Ft
Galaxy A51SM-A515F129 990 Ft129 990 Ft
Galaxy A70SM-A705F139 990 Ft104 990 Ft
Galaxy A71SM-A715F159 990 Ft159 990 Ft

Zárásképpen a színekről sem szeretnék megfeledni. Mindkettő Prizma Fekete, – Ezüst és – Kék színekkel debütál hazánkban – azaz a Pink/Rózsaszín elkerüli a portfóliónkat. Ez nem meglepő húzás, hiszen sűrűn előfordul, hogy a két fő szín mellé csak egy választható fér be régiónként.

Hazai rajta a week4-től, azaz január 20 után valamikor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.