Közel félmillió Galaxy Fold fogyhatott világszerte 2019-ben

„I think we’ve sold 400,000 to 500,000 Galaxy Fold smartphones.”

mondta Koh Dong-jin, a Samsung informatikai és mobil kommunikációs részlegének elnöke és vezérigazgatója az újságíróknak a las vegasi CES rendezvényen.

Nem kertelek, hanem egyből a lényegre térnék, hiszen a Galaxy Fold fogyásának adatai úgy fest, hivatalossá érettek. Koh Dong-jin, a társaság egyik vezérigazgatója az éppen zajló las vegasi CES rendezvényen az újságírók legégetőbb kérdésére nyitott volt, és arra egyből válaszolt is, miszerint nagyjából 4-500 ezer összehajtható telefont értékesített a társaság az elmúlt évben, ami példaértékű. Természetesen világszerte, nem csak Ázsiában és USA-ban, és ehhez a magyarországi fogyásmutatók is hozzácsapódtak.

Nyilván a korábbi nyelvbotlás és félreértés által publikált értéktől eléggé messze vannak, viszont ahhoz képest, hogy csúszott a termék piacra dobása, illetve, hogy eléggé magas árfekvésről beszélhetünk nem rossz mindaz, amit nagyjából félév elteltével produkáltak vele. Ugye érdemes tudni azt, hogy a tényleges első generáció átdolgozásra került abból kifolyólag, hogy a zsanérnál akadtak problémák. Ezen változtattak és úgy tűnik összejött a mérnöki bravúr, mivel a sajtóban egyetlen kiugró példa se tűnt fel, hogy nem úgy működne, ahogy annak kellene.

Ha nem vesszük figyelembe a különféle luxus márkákat és kiadásokat; illetve arany és egyéb berakásos mobilkészülékeket, akkor bátran kijelenthető, hogy a legdrágább olyan okostelefonról beszélhetek Galaxy Fold esetében, ami az átlagember számára is elérhető. Mármint a vásárlási lehetősége. Noha a 700 ezer forint körüli ára eléggé borsós, mégis számtalanszor volt olvasható az a hír, hogy előrendelésben elfogyott a beérkezés előtt álló készlet. Nyilván szó sincs akkor raktárkészletről, mint egy S10-szériá esetében.

Magyarországra decemberben közepén érkezett meg az LTE variáns, ami 695 990 Ft-os áron húzott plafont azok számára, akiknél mindegy, hogy mennyibe kerül a vásárolt okostelefon. A márkaboltok és egyéb áruházlánc többségében már elfogytak a készletek, szolgáltatóknál azért akad még, ha valaki ilyenre vágyik.

Februárban érkezik a következő generációja, a Bloom, ami a flexibilis kijelzőcsalád második tagja lesz mérsékeltebb árfekvésben. Ez annyit jelentene, hogy 2.000-2.200 dollár helyett csak 1.000 dollár körül dobják a piacra. A részleteket majd február 11-én leplezi le a Samsung, addig maradnak a spekulációk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.