Újabb pletykák a tavaszi csúcsmodellekről

Alapvetően nem szeretek naprakész lenni a pletykákkal, mert van az úgy, hogy kis idő elteltével érkezik az “ellenpletyka”, ami megcáfolja mindazt, ami korábban leírásra került. Tegnapelőtt esett szó arról, hogy a következő S-széria családtagjai 120Hz-es kijelzőkkel érkezhetnek, ami alapvetően nem újkeletű tény, hiszen más brandeknél – főleg, amelyek a gamer platformot képviselik a mobil fronton – jelen van, viszont a Samsung háza táján nincs még erre példa.

A képfrissítési lehetőségek settingelése Androidban.

Korábban több infó is napvilágot látott, hogy a magasabb képfrissítési ráta beépítésre kerülhet. Magában az operációs rendszerben is felbukkant olyan lehetőség, hogy 120Hz-ről visszakapcsolhasson a felhasználó 60Hz-re. Nyilván lesznek olyanok, akik az alap beállítással is elvannak, cserébe viszont hosszabb üzemidőt kapnak. Nincs ezzel semmi baj, azonban egy csúcskategóriásnak kell tartalmaznia olyan képességeket, ami túlmutat az alap dolgokon. Az egyik ilyen lehetett volna a kijelző panel, azonban nagyon úgy fest, változások álltak be a kezdeti tervezésbe.

Most ott tartunk, hogy a twitter világ tech rovatának egyik legmegbízhatóbb szivárogtatója szerint, mégsem kerülhet 2K és 120Hz képes panel beépítésre, legalábbis a legfrissebb tweetje alapján erre lehet következtetni:

Információi szerint a gyártó törölte az elképzelést, vagy inkább ideiglenesen skippelte, ha így jobban hangzik! Felmerülhet sokakban a keresztkérdés, hogy akkor milyen kondícióval érkezhet?! Van-e esély a 90Hz-re vagy csak a 60Hz-re? – erre a következő választweetje ad választ:

Nagyon úgy fest, hogy a Hubble kódnevén érkező modell(család) mindössze 60Hz-es támogatással érkezik. Nincs kizárva, hogy a Samsung korábban még magasabb képfrissítési rátával akarta volna piacra dobni, de aztán valami okból kifolyólag törölték vagy inkább elnapolta inkább a következő Galaxy Note családig a projektet. Nem ez lenne az első ilyen húzása a társaságnak, hiszen a csúcskategóriásoknál nincs helye a tévedésnek – gondoljunk csak vissza a Note7-re vagy a nulladik generációs Fold-ra, ami csak az újságírókig jutott el.

Február 11-én biztosan okosabbak leszünk, amikor bejelentik az új S-szériás tagokat. Nyilván nincs kizárva, hogy út közbe belekerüljön, mert a Hubble a magasabb képfrissítést is magába foglalhatja Hz-tartomány részről is, afféle metafóraként.