Szintet lépett a Samsung a hordozható SSD-k világában a T7 Touch-csal

Aki a kezdetek óta olvassa az oldalt, az tudhatja, hogy a Samsung kiemelt figyelmet fordít a hordozható, kompakt méretű, zsebbarát SSD-k gyártására, felhasználói piacára. Már a T5-ös generációra se lehetett panaszkodni, azonban a las vegasi CES-es bebizonyították, hogy lehet emelni a szintet. Mielőtt leleplezném a tudástárát – bár, aki a tegnapelőtt publikált reklámját látta, annak nem lesz a cikkben semmi újdonság – elhoznék a részleg egyik vezetőjétől egy interjú szösszenetet:

„A felhasználóknak, akik a munka és magánélet között nem húznak éles határt, fontos, hogy a különféle tartalmakat és egyéb anyagokat biztonságban szállíthassák magukkal, bármerre is menjenek. (…) A T7 Touch SSD-be tervezett ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően a felhasználók adatai biztonságban vannak, és azokat iparági szinten is kiemelkedő sebességgel vihetik át más eszközökre a kompakt adattárolóról.”

mondta Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletág márka- és termék csapatának alelnöke.
Így fest a Samsung hordozható SSD T7 Touch.
Fotó: Samsung

Önmagában a Samsung T5 SSD-vel sem volt probléma, azonban egy kötelező ráncfelvarrást hajtottak végre, melynek végeredménye a T7-család. Két készülék érkezik nemsokára piacra, az egyik a T7 Touch, a másik pedig a sima T7. Kettőjük között a különbség a biztonság oldaláról mutatkozik, ugyanis előbbi nem csak jelszavas védelemmel (és AES 256 bites hardveres titkosítással), hanem ujjnyomatossal is el lett látva. Nála a készülék tetejére egy ujjlenyomat-olvasó került beépítésre, ami gondoskodik arról, hogy csak a megfelelő személy olvashassa a tartolt tartalmakat.

Újabb szintre lépett az átviteli sebessége is, hiszen közel kétszer gyorsabb, mint a korábbi T5 generáció; illetve legalább 9-szer, mint a legtöbb külső HDD. Az olvasási sebessége 1.050MB/s, míg az írási 1.000MB/s. Azt se szabad elfelejteni, hogy a maximális sebességet az NVMe felületekkel simán tudja hozni.

Minden adott, hogy egy remek kiegészítőhöz, amit első sorban olyan felhasználóknak kínálnak, akik nagyfelbontású (4K és 8K) videókat készítenek és tárolnak, illetve ne feledkezzünk el a konzol szegmensről sem, hiszen remek külső vagy éppen plusz tárolója lehet a főegységnek. Az üzletemberek pedig a fontosabb adataijat a T7 Touch-csal még nagyobb biztonságba tudhatják.

A Samsung T7 Touch a 2020-as CES innovációs Díjat is bezsebelte. Két színben (feketében és ezüstben), illetve három méretben (500GB, 1TB és 2TB) lesz kapható január 26-tól Magyarországon; a sima variáns az év második negyedévében kerül bevezetésre.

A cirka 58 grammos kütyüre 500GB-os kondícióban 59 990Ft-tal, az 1TB-osban 79 990Ft-tal, míg a 2TB-osban 149 990Ft-tal debütálhat.

Száraz specifikáció:

Samsung SSD T7 Touch
Kapacítás:500GB / 1TB / 2TB
Interfész:Visszafele kompatibilis USB 3.2 (Gen 2, 10Gps)
Méret:85x57x8mm
Súly:58g
Átviteli sebesség:akár 1.050MB/sec
UASP mód:Támogatott
Titkosítás:AES 256-bites hardveres adat titkosítás
Biztonság:Jelszavas védelem S/W / Ujjlenyomat-olvasó
Szoftver:Samsung Portable SSD Software 1.0
Tanúsítványok:CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, TUV, CB
RoHS megfelelés:RoHS2
Színek:Fekete & Ezüst
Kapcsolódás:USB type-C-to-C, USB type-C-to-A
Jótállás:3 év limitált jótálás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.