Szivárogtatott kémfotón a Galaxy S20 5G és úgy általánosságban a kamera felszereltségről

Nem telhet el nap a február 11-ei Galaxy Unpacked eseményig, hogy ne érkezzen valami információ és/vagy fotó a következő Galaxy S-szériás családtagjairól. Tegnap az interneten Max Weinbach tweetje által robbant a #GalaxyS20 hashtag világszerte, ugyanis közzétette az alábbi fotókat, amik – ha lehet hinni a forrás állításának, akkor – a Galaxy S20+ 5G készüléket lepleznék le. Mielőtt elmélyülnék a részletekben, amondó vagyok, vessünk egy kószapillantást mindháromra, ami leleplezi elölről, hátulról és operációs rendszer futtatása alatt.

Az első legszembetűnőbb tény, maga a matrica, amin a megszokott figyelmeztető írás olvasható le, miszerint „No photo allowed, Not for sale & Do not leak info”. Nyilván a fotózó illető mind erre fittyet hányva elkészítette a(z úgy nevezett kém)fotók. Itt szeretném megjegyezni, hogy régebben hasonló készülékekkel volt nekem is dolgom, melyeknél szemmel látható helyeken fel lett tűntetve – afféle gravírozás formában – az adott modellszáma abból kifolyólag, hogyha kiszivárogna az adott információ a készülékről, akkor vissza tudják nyomozni, hogy hol és ki vétett, illetve a bűnös elnyerje méltójutalmát. Nos, ezek a fotón nem láthatók, csak a matrica, illetve a Samsung logó sem a megszokott helyen (közép tájt) kap helyet, így felmerülhet benne a keresztkérdés: mit is látok valójában.

Nyilván a leak fotók minőségét abszolút hozza mindhárom, hiszen képminőség szempontjából elmarad a normálistól, de ha mindentől eltekintünk, akkor nagyjából az látható, ami még tavaly a renderelt fotókon visszaköszön. Tehát akár még eredeti is lehet a készülék a sok hiányosság ellenében.

Az már egyideje nem kérdéses, hogy Infinity-O formaterv fog elölről visszaköszönni, sokkal kisebb kamerakivágással és keskenyebb káva menettel. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy milyen típusú panelt kap, ugyanis nemrég bemutatkozott egy új, flexibilis kijelző, a S AMOLED Plus, ami ugyanúgy tudja a HDR10+ támogatást, csak éppen sokkal vékonyabb és könnyebb. Az sincs kizárva, hogy a Dinamikus AMOLED-nek egy újabb generációjával érkeznek, de valami változással biztos számolhatunk, hiszen a 120Hz-es képfrissítést mindegyik készülék tudni fogja.

Soraimat folytatnám egy másik érdekes tweet-tel, amit szintén az úriember publikált:

Eszerint 5 modellel számolhatunk, azért leírnom, hátha valakinél blokkolva van a social media világa a munkahelyén, és nem látja a tartalmát:

  • Samsung Galaxy S20
  • Samsung Galaxy S20 5G
  • Samsung Galaxy S20+
  • Samsung Galaxy S20+ 5G
  • Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Nevezzük csak a fedőnevén: a Hubble-családnál a Samsung odafigyel arra, hogy szinte minden modell fel legyen készítve az új generációs mobilhálózatra, viszont ettől függetlenül hoz LTE változatokat is – de csak az alap és plus variánsból. A csúcsok csúcsából teljesen felesleges lenne! A társaság nem titkolt célja, hogy megtartsa előnyét az 5G-s piacon, ezt pedig csak úgy tudja elérni, hogy sorra szórja ki az ilyen készülékeit, és maga mögött hagyja a 4G-s hálózatot.

Nemrég tudomásomra jutott, hogy a jövőben a társaság pofonegyszerűen meg tudja oldani az 5G képes modul rész integrálását a sima készülékeknél, így igazából simán benn a pakliban, hogy ehhez a gyártáshoz nyúlva a felső kategóriások legtöbbje így is, és úgy is napvilágot lát.

Beszélgessünk a kameráról, mert vannak új infók!

Ice Universe újabb információ birtokába jutott, ami az alábbi:

Ice írott szavai szerint a Galaxy S20 és a Galaxy S20+ még nem fogja megkapni a 108MP-es képalkotás lehetőségét. Azt elvileg csak a Galaxy S20 Ultra-ba fogja a Samsung beleépíteni. Ettől persze senki sem legyen csalódott, mert egy újabb generációs szenzor érkezhet, ami igaz, hogy 12MP-en dolgozik, ugyanakkorán, mint a Galaxy S7-től mindegyik flagship kategóriás készüléke, azonban változtatnak a szenzor fizikai méretét. Számokban kifejezve 1.4 µm-ről 1.8 µm-re növekedne, amivel sokkal több fényt képes fogadni, ezáltal még durvább képalkotásra lesz képes, még zordabb körülmények között, pl.: félhomályban vagy az erdő közepén Holdfény mellett. Ha tippelnem kellene, akkor újfent változnak a fényérzékenységi mutatók.

A spekulátorok szerint Galaxy S20 Ultra-ba építenek minden olyat, amitől letesszük a fejünket magunk mellé. Mint pl.: a 108MP-es Xiaomi-val elkezdett, majd továbbfejlesztett szenzort, aminél a 9:1-es pixel összevonó technológia is jelen lesz, hogy vaksötétségben 12MP-en szállítson elképesztő részletességet. Mellesleg az sincs kizárva, hogy a legnagyobb családtagnál már 2.4 µm-tel dolgozik a hardver.

Sok a kérdés, és a következő napokban, hetekben még több fog érkezni, ahogy egyre csak erősödik a szivárogtatások mennyisége.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.