Ilyen lehet a Bloom, az „olcsóbb” összehajtható készüléke a Samsungnak

A következő összehajtható készülékének állítólagos neve.

Sokáig Galaxy Fold 2-ként emlegettük az összehajtható készülékek következő tagját abból kiindulva, hogy évente csak egyszer kap egy kötelező hardveres és szoftveres megújulást (ahogy a Galaxy S- vagy Note-szériából), amivel újra és újra bezsebelik a legprémiumabb, leginnovatívabb készülékének jelzőjét. Az őszi Samsung fejlesztői konferencián azonban nyílt lapokkal keztek el játszatni, így le is lepleződött, hogy nem csak vertikálisan, hanem horizontálisan is meg akarják hajlítani a kijelzőt. Ekkor, illetve az árazásából már lehetett arra következtetni, hogy termékcsoportot/-családot építenek. Nyilván a 2.000 dollár feletti árképzés iszonyatosan magas, így egy elérhetőbb, 800-1.000 dollár körüli árral (cirka 300-350 ezer forinttal) indulhat tavasszal útjára, amit SM-F700F modell kódon tartanak számon.

Tehát ez még nem a Galaxy Fold 2, az valószínűleg ősszel dobják piacra. Hivatalosan – legalábbis a napokban befejeződött las vegasi CES rendezvény egyik állítólagan nem-publikus, afféle titkos, szűkebb körű kerekasztalánál Bloom fedőkóddal illették, amit aztán a társaság később megerősített. Noha, a rendes nevét még senki se tudja, az egyik megbízható szivárogtató, Ice Universe tweetje szerint Galaxy Z Flip-nek fogják nevezni. Oké, emésszük, újabb betűt unlock-kolnak ki – konzolos szlenggel élve! Utoljára egyébként az M-széria rajtolt.

Most a LetsGoDigital weboldala kreált renderelt fotókat azokból az információkból, amelyek az elmúlt 2 hónapban napvilágot láttak. Mutatnám a fő fotót:

A Galaxy Z Flip nem hivatalos renderképei.
Fotó: Let’s Go Digital

Először is had gratuláljak Giuseppe Spinelli-nek, avagy ismertebb nevén Snoreyn-nek az elkészült képi anyaghoz, ugyanis szemet gyönyörködtetők lettek.

A Galaxy Z Flip neve árulkodik valamiről! …legfőképp arról, hogy ez egy flipes vagy kagyló stílusú modell lesz. A San Jose-ban bemutatott formaterv köszön vissza, azaz a vízszintes tengely mentén történik a behajlítás. A Galaxy Foldnál debütált megvalósítás került átdolgozásra, mellyel még kompaktabb készüléket foghatnak kezükbe azok, akik mellette teszik le a választást.

Mielőtt jobban elmélyülnek a részletek mezejében, megmutatnám az animált képi anyagot is:

Szemmel látható, hogy a Galaxy Z Flip kisebb, mint a Galaxy Fold. Egyes források szerint a kijelző mérete 6.7 hüvelykes, ami lényegesebb nagyobb, mint a kereskedelmi forgalomban elérhető Motorola RAZr-nek, ami ugyanilyen formatervet követ. A slusszpoén, hogy ennél nagyobb kijelző átmérővel pl.: a Galaxy S10 5G és a Galaxy Note10+ készülékek rendelkeznek, hasonlóval pedig több felső szegmensben helyet foglaló A-szériatag, mint pl.: a Galaxy A70, Galaxy A80 vagy éppen a Galaxy A90 5G.

Nem titkolt célja a társaságnak, hogy egy kompakt méretű telefont hozzon el a felhasználóknak, és ne jelentsen kifogást senki számára az, hogy milyen nagy a kijelző. Nyilván, ha ez a formaterv megnyeri a közönséget, akkor az eddig hodály nagynak tartott 6.5-6.8 inches kijelzőket még nagyobbak követhetik, hiszen, ha összehajlítjuk, akkor jelentősen csökken a mérete. A vastagság persze ezáltal nő, de valamit valamiért! Kompromisszumokra mindig szükség van.

Specifikáció szempontjából nem ismételném maga, mégis csak leírtam mindent korábban. Többek között azt, hogy Infinity-O panelt kap, illetve, hogy a hátlapi kameraduó mellett egy afféle kisebb, informatív kijelző kaphat helyet. Remélem a Samsung se lesz rest és poénból megírja azt a specifikus felületet, amivel a Galaxy Folder2-t jelenítik meg kinyitott formában ugyanúgy, mint a Motorola a Razr-nál.

Még a végére egy olyan bónusz pletyka, miszerint mégsem lesz olyan olcsó, mint azt sokan remélik. A LetsGoDigital szerint 1.500 dollár körül érkezhet, de mivel minden csak spekuláció, így majd február 11-én okosabbak leszünk. A bejelentést követően a legkorábbi forgalmazásra tavasszal kerülhet sor, inkább áprilisban, mint márciusban.

Soraimat a galériával zárnám, ahol több részletében megtekinthető a kivitelezett elképzelés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.