Újabb szivárgások érkeztek a Galaxy S20 családról

Kivárósra vettem a formációt, ugyanis az elmúlt két napban ismételten annyi információ látott napvilágot a Galaxy S20 készülékek kapcsán, amikről nem szerettem volna óránként külön-külön írni, helyette egy afféle összefoglaló cikkben hoznám azon források publikálásait (legtöbb esetben tweetjeit), akiknek a szavára lehet építkezni. Még a cikk elején szeretném leszögezni, hogy kezeljük mindegyiket pletyka szinten, azaz február 11-ig nincs értelme komolyan venni az írtakat, mert istenigazából akkor lepleződik le minden, a Galaxy Unpacked Eventjén.

Kezdeném a képfrissítéssel kapcsolatban megjelent érdekességgel. Ugye a Hubble fedőnéven emleget családról már írtam, hogy várható a 120Hz-es képfrissítési lehetőség, valamint a 2K-s felbontás, azonban a napokban Ice Universe helyesbítő tweetet tett közzé, az alábbit:

Tweetjében az olvasható, hogy nem minden felbontásban lesz lehetősége a felhasználónak kihasználni a képernyővel járó újdonságot, a magasabb képfrissítési rátát. Információi szerint csak a FullHD felbontás képes a 120Hz-re, míg a WQHD csak a 60Hz-et támogatja. Természetesen arra lesz lehetőség, hogy FHD-t csak 60Hz-en használjuk, hogy ezáltal egy korrektebb akkumulátor üzemidőhöz juthassunk.

Alapvetően nem lep meg a jelenség, hiszen, ha belegondoltok, akkor a legtöbb gamer monitor is FHD felbontásban hozza a legnagyobb Hz-tartományt. Másrészről, ha belegondoltok, akkor a kameránál is szépen fokozatosan csökkennek az fps tartományok, Ezért van az, hogy a Galaxy S20-nál 8K-s felbontásnál csak 30fps-ről beszélünk, míg ha visszacsökkentjük 4K-ra, akkor ez a paraméter megduplázódik. Szerintem teljesen helyén van a jelenség, így ezt az infót simán lehet könyvelni tényként.

Apropó, ha már szóba hoztam a videórögzítést, akkor mutatnám, hogy a Galaxy S20 és Galaxy S20+ milyen kamerarendszert kaphat, ugynais az XDA-developers úgy tűnik, hozzájutott olyan információkhoz, amiknek a publikálása hétpecsétes titok:

 • Főkamera: Sony IMX 555;
  • 12MP-es felbontás
  • 1.8µm-es pixel méret
 • Másodlagos kamera: Samsung ISOCELL S5KGW2; 64MP
 • Harmadlagos kamera: Samsung ISOCELL S5K2LA
 • Negyedleges kamera: Ismeretlen
 • Előlapi kamera: Sony IMX 374
  • valószínűleg 10MP-es felbontás, mint a Galaxy S10/Note10 családnál
  • 4K@60fps képes videórögzítési lehetőség
Két új funkció épül a kamera felületébe.
Forrás: XDA-Developers

A Galaxy S20 Ultra hozhatja a jelentős előrelépést azáltal, hogy a főkamera modul a már sokszor emlegetett 108MP-es lesz. Nyilván, ha olyan fényviszonyok mellett fotózunk, ami zordnak tekinthető, akkor bekapcsolódik a 9:1-es összehangolás, melynek végeredménye 12MP lesz, ellenben egy sokkal részletgazdagabb fotó formájában. Nála a teleoptikánál 48MP-t emlegetnek, ami képes lehet a 10x-es optikai zoomra – ami jó lesz 5x-ösnek is –, valamint a 100x-os hibrid zoomra. Egyes találgatók szerint innen jöhetett a Hubble fedőnév a készülékhez.

A jó minőségű kameraszenzorral újabb üzemmódok érkeznek. Egyrészt feltűnik egy úgynevezett „Single Take” mód, amivel egy tárgyról vagy személyről több másodpercig tudunk csinálni automatikusan fotót és videót, amiből aztán a végén kiválaszthatjuk a legjobbat. Másrészről ott a „ProVideo” mód, ami egyelőre nem volt tesztelhető a delikvens illető által, mivel a szoftverje egyelőre hibára futott és kifagyott.

Mellesleg a Galaxy S20 Ultrának valami hasonló kamera setupja lehet:

Max Weinbach, aki elvileg már kezében tartotta a Galaxy S20 valamelyik családtagját nyilatkozott egyéb érdekességről is, miszerint minden modell legalább 12GB-os (LPDDR5) gyorsítótárral érkezhet, azonban lesz olyan tárhelyméretű modell, ami 16GB-tal lesz felszerelve. Az alap belsőtárhely 128GB-ról indul, amit 256GB-os és 512GB-os követ, de nincs kőbe vésve, hogy 1TB-os nem érkezhet. Tippre ugyanaz lesz a felállás, mint a Galaxy S10-családnál, azaz a sima Galaxy S20 biztos nem kap 512GB-os támogatást.

A készülékek egyes régiókban Snapdragon 865-tel, másokban pedig Exynos 990-nel érkezhetnek. A kijelző marad Dinamikus AMOLED, ahogy az ujjlenyomat-érzékelő is ultrahangos.

45 wattos szuper gyorstöltést emlegetnek nála, amivel elméletileg 0-ról 100%-ra 74 perc alatt képes lesz feltöltődni, de véleményem szerint a dobozban csak 25 wattal tessék számolni, ahogy a Galaxy Note10+ esetében.

Az árakról is beszélnek, de ez talán nem annyira fontos infó:

Zárásképpen pedig egy végső tweet Max Weinbach-tól, aki volt olyan jófej, és lefotózta egymás mellett a Galaxy S10+-ot és a Galaxy S20 Ultrát, hogy idő előtt láthassuk, mekkora lesz a méretbéli differencia kettőjük között:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.