2020-ban a telefotózásra helyeződik a hangsúly?

Február 11-én kerülnek bemutatásra a következő S-széria családtagjai, amikről számtalan pletyka, spekuláció és elképzelhető valós információ látott már napvilágot. Most Ice Universe egyik aktuális tweet-jére helyezném a hangsúlyt, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy 2020 lehet az az év, amikor a teleobjektíves kamerarendszerek vívhatják meg háborújukat. Mielőtt folytatnám, mutatnám a forrást idézve:

A Huawei már rendelkezik teleobjektívvel. A tavaly tavaszi modelljüknél, a Huawei P30 Pro-nál 5x-ös optikai, illetve 50x-es digitális zoom-ot kínáltak. A Samsung akkor még a Galaxy S10-eknél nem erőltette a technológiát, ugyanis arra hivatkozott, hogy míg nincs rendes megoldás a zoom tartomány minőségi alkalmazására, addig nem látják értelmét a felhasználókat lelombozni egy prototípusféleséggel – Nyilván nem szó szerint erről van szó, de valami hasonlóra alapozva, inkább biztosra mentek és hoztak Super Steady funkciót.

Most azonban belevágnak az ismeretlenbe. Köszönhető mindez a Sony IMX586 sorozatszámon futó szenzorjának, ami 48 MP-es tartományban dolgozik, mellyel elvileg 5x-ös optikai zoomot képes veszteségmentesen elhozni a felhasználóinak. Ha pedig nem lenne elég közeli a közelebb hozás, akkor még mindig ott van az a megoldás, hogy pixel kroppolással 12MP-re csökkentik a fotók méretét, amivel 10x-es közelítést kapunk. Ha pedig tényleg mindig kötelet szakítani akarnának a fotózásért rajongók, akkor 100x-os digitális zoom-ig húzhatják a skálát, bár arról, hogy ez milyen MP-elt jelent, egyelőre semmi infó.

Természetesen ez a képesség a Galaxy S20 Ultra-nál lenne jelen. És az utolsó paraméterrel adja magát a fedőnév, a Hubble.

A kínai Huawei P40 Pro ezzel szemben az IMX520-as szenzorját használná a Sony-nak, ami 8MP-es tartományban lehet képes a 10x-es optikai zoomra. Hogy digitálisban ők meddig mennének el, arról semmi pletyka.

Nem kérdéses, hogy a verseny adott!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.