Tények, amiket akár már könyvelhetünk a Galaxy S20-családtagok kapcsán?

Három teljes hét még előttünk van 2020. február 11-ig, amikor a Samsung leleplezi a tavaszi csúcsmodelljeit. Az előző hetet Galaxy S20-as hírekkel zártuk, és hogy meglegyen a keretesszerkezet amondó vagyok, hogy most nyissuk is. Akkor a készülékek zoom-tartományára helyeződött a hangsúly, most azonban Ishan Agarwal összegyűjtötte táblázatba azokat a főbb dolgokat, amik valószínűleg könyvelhetők. Még mindig nincs hivatalos megerősítés, ezért használom a pletyka szót a cikkekben, illetve a kategória megnevezésében!

Elsőként vegyük szemügyre, hogy szerinte miket tudunk:

Az összegzőt Ishan Agarwal készítette. Forrás: Twitter.

Az már egy ideje sejteni véli a külföldi sajtó, hogy 120Hz-es kijelzővel érkeznek a Galaxy S20-asok, amik hiába támogatnak WQHD+-os, azaz 3200x1440px-es felbontást, csak FullHD(+?)-ban lesznek képesek a magasabb képfrissítésre. A 20:9-es képarányt is megtartották, ahogy a vízállóságot és a sztereó hangzást, amit továbbra is a felvásárolt AKG által kapnak meg a felhasználók.

A következő pontban olvashatók a méreteik, illetve a súlyaik. Ez azért érdekes infószegmens, mert nincs sehol említés arról, hogy a Galaxy S20 Ultra, ami vélhetően a Samsung legerősebb tavaszi modellje lesz, milyen anyagú vázzal érkezik. Ha visszaemlékeztek a Galaxy S10+ 512GB-os és 1TB-os opciójára, akkor felidéződhet, hogy kerámia hátlappal operáltak náluk, ami alapvetően nehezebb, mint az üveg, pont ezzel érik el a prémium érzet tovább fokozását. Tippre a táblázatban csak az alap belsőtárhelyhez kapcsolódó üveghátlapos megoldásnak a súlya olvasható le.

Egyébként még így is érdekes információk debülhetnek ki, hiszen, ha veszem a Galaxy S20 Ultrát, ami 221g, akkor még mindig könnyebb készüléket foghatok a kezembe, mint az Apple iPhone 11 Pro Max esetében, ami 226g. A Galaxy Note10+-hoz képest viszont jelentős az ugrás, ami 196g-ot nyom. Egy másik sokak által kritizált ténnyel, a vastagsággal folytatnám. Míg nála 8.8mm-ről beszélnek jelenleg a pletykarovatban, addig az Apple csúcsúnál 8.1mm-ről, míg a Samsung tavaly őszi flaghship-jénél 7.9mm-ről. Ez az érték a Huawei Mate30 Pro 5G készülékével lesz azonos méretű.

A következő rovatból, mármint a kameraszegmensből csak az előlapira helyezném a fókuszt, aminél azt mondják, hogy a Galaxy S20 Ultra 5G-nél 10MP-es szenzor helyett 40MP-es kerülhet. Míg a két másik modellben csak szimpla kameramodult emlegetnek, addig nála egy szélesebbet, ami vélhetően nagyobb látószögre lesz képes.

Az akkumulátoroknál a legnagyobb modell 5.000mAh-ás lehetősége szinte könyvelhető, azonban a másik kettőjében nem vagyok teljesen biztos. Már csak azért sem, mert a három termékcsaládos termékek esetében (S6, S10) sosem követett 500mAh-ás ugrálgatásokat a Samsung. Meglepődnék, ha 2020-ban kezdenék el. Meglátjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.