A Samsung újragondolta egyik régi tartozékát

Hónapok óta érik egy cikk a fejemben, ami a Samsung azon tokjaira helyezné a hangsúlyt, amik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Elég csak felidézni a jelenlegi felsőkategóriás portfólióból: a LED Covert vagy a Pattern Covert; a tavalyelőttiből a Hyperknit Covert; illetve még régebbről a Lens Covert. És a sornak még koránt se értem a végére, de ígérem a héten kikerül, mivel elkezdtem a feldolgozását. Addig is… Mindig is szeretettek kísérletezgetni. Sose felejtem el a szemembe legőrültebb, legWTF-osabb tokvariánsukat, a 2 Piece Case-t, aminél a mai napig nem tudom: Kit céloztak meg?! (Lehet a Note Edge nyitottságát akarták feleleveníteni?)

Először – ha emlékeim a helyükön vannak -, 2013-ban Galaxy S4-gyel érkezett a tokportfólióba az úgy nevezett S View Cover, magyarosabb nevén: az “ablakos tok”, amit a gyártó a Galaxy S7-es családig megtartott: kisebb-nagyobb módosításokkal. A Galaxy S8 formabontó dizájnja azonban száműzte a lehetőségek közül. További hozzákapcsolódó érdekesség, hogy az idő múlásával nem csak a felsőkategóriás készülékek élvezhették a vele járó előnyöket, hanem a középkategóriások is, mint pl.: a Galaxy A52017-es.

Most 3 év elteltével újra feltűnik, egy kicsit másabb formában. Mutatnám előbb a teaser fotót, majd alatta folytatnám:

Az S View Wallet Cover hivatalos fotója.

A kép alatt olvasható a hivatalos új elnevezése, ami S View Wallet Cover lett. Jogosan meríti fel a keresztkérdés, miszerint két népszerű tokfajta került egybemosásra? – Tulajdonképpen, [hatásszünet] Igen!

Hiába próbaltam felidézni, nagyjából mikor tűnhetett fel a Samsung berkein belül az első Wallet Cover-generáció, nem sikerült. Az tuti, hogy már egy ideje szerves részét képezi a tokportfóliójuknak. Sokan azért szeretik, mert okos funkciója mellett (ha ráhajtod a kijelzőre, azt zárolja; ha kinyitod és azt feléleszti) található egy rekesz, ahova kártyát, egyéb kis jegyzetpapírt, esetleg vészpénzt tehetünk. Számomra mondjuk pont haszontalan, de vannak, akik kedvelik. Az S View Cover különlegessége, hogy láthatóak az értesítések ikonjai, valamint fogadható/elutasítható a bejövő hívás anélkül, hogy a tokot kinyitnánk.

Az S View Wallet Cover belső része.

A Samsung a 2020-as év elején érkező modelljeinél ajánlja kiegészítőként. Szín felhozatalban nincs sok lehetőség, csak a fekete (ami valójában sötétkék) és a fehér (ami belülről narancssárga). A tisztánlátás mivoltából mutatnám a termékek SKU-kódjait, mert azzal egyszerűbben megtalálhatjátok:

Galaxy A51 (SM-A515F):

  • Fekete: EF-EA515PBEGEU
  • Fehér: EF-EA515PWEGEU

Galaxy A71 (SM-A715F):

  • Fekete: EF-EA715PBEGEU
  • Fehér: EF-EA715PWEGEU

Galaxy S10 Lite (SM-G770F):

  • Fekete: EF-EG770PBEGEU
  • Fehér: EF-EG770PWEGEU

Galaxy Note10 Lite (SM-N770F):

  • Fekete: EF-EN770PBEGEU
  • Fehér: EF-EN770PWEGEU
Teljes védelem, nem csak elől-hátul, de oldalt is.

Már csak egyetlen részt nem éríntettem: az árát. A Samsung márkaboltokban 10 990 Ft-ért lehet megvásárolni, ami elsőre kicsit húzósnak tűnhet, viszont egy (gyári) szilicon tokhoz képest – ami 6 990 Ft – azért sokkal többet kapunk hasznosság és védelem szempontjából. Biztosra veszem, hogy jó ötlet volt feléleszteni és átgondolt formában újra piacra dobni.