Újragondolhatja a multitaskingot a Galaxy Z Flip felülete

Talán még emlékezték az őszi San Jose-ban megrendezésre került Samsung Fejlesztői Konferenciájára, ahol a vállalat leleplezte a következő összehajtható készülékének koncepcióját. Akkoriban Galaxy Fold 2 néven emlegetett termék, immáron Bloom fedőnévként van számontartva, ugyanis csak február 11-én érik be azon lehetséges névváltozata, amit sok oldal azóta megírt. (A Galaxy Flip Z-re célzom!)

Ősszel beszéltette a lentibbi képsort a közönséget. Nem véletlenül, hiszen a koncepció érdekesnek tekinthető, de sokan csak úgy voltak vele, hogy a Samsung megtartja egy későbbi fejlesztésnek, és a következő generációs összehajtható készülékénél még nem alkalmazza. Minden jel arra mutat, hogy erről szó sincs, a One UI teljesen másképp működik majd, mint a sima Galaxy Fold-nál.

Az újragondolt multitasking látható?

Most Max Weinbach-et idéznem, akinek tweetje tegnap átfutott az interneten – ha lehet így fogalmazni:

Állítása szerint lesz különbség, hogy – a nevezzük csak jelenlegi nevén: a Galaxy Z Flip 90°-os vagy 180°-os állásig van-e kinyitva. Anno már ment a fejtegetés, hogy előbbi állapotban egy szelfie állványként is tud funkcionálni a készülék, persze csak sík terepen, és kellő magasságból, de ne vesszünk el a részletekben.

Számomra nem teljesen tiszta, hogy mi értelme 90°-os állásban használni a telefont?! Egyszerű példával élnék: a laptopot általában 120° és 160° közötti kihajtottásban használjuk, ha előtte ülünk; illetve fekve is nagyjából 60°-ban. Ennyi, 90-ben sose – legalábbis én nem! Arra leszek kíváncsi, miként oldják meg, hogy adott funkciók automatikus be és kikapcsolódjanak?

Az új megvalósítás/felülettel járó újdonság felvet sok kérdést bennem, ahogy az is, hogy a kezdetekben 1 000 dollárosnak saccolt bevezetési ára, hogyan jutott el 1 400 dollárig?!

Már kevesebb, mint egy hónap és lehull a lepel mindenről!