Élményfokozás vagy csak elterelés a kamerasziget dizájn háborúja?

Tegnap egyik ismerősömmel beszélgettünk a szivárogtatás fontosságáról. Ugye a Galaxy S20-család kapcsán már a legtöbb dolog tisztázott, azonban, ez miért jó a Samsung? Teóriánkat az Apple marketingeseire vezettük vissza, akik ennek a trendnek talán a legnagyobb ászai, és ezt most bátran le merem írni. Ha visszaemlékeztek az iPhone Xs premierjére, akkor talán meglehet, hogy pár hónappal később, érkeztek a nem-hivatalos render képek a iPhone 11-családdal kapcsolatban, amelyet látva elég sokan csúnyán fejezték ki magukat, aztán, ahogy telt az idő a leendő vásárlóik fejébe leülepedett a tény, hogy baromi nagy kameraszigettel rendelkezik majd, ami legfőképp egy indukciós tűzhelyre hasonlít. Mostanra pedig ott tart a társadalom, hogy elfogadta, megbarátkozott vele és minden más a visszamaradott.

Nos, ezzel a kalandozással arra akartam kilyukadni, hogy a szivárogtatások azért segítik a telefongyártókat. Egyrészt úgy, hogy elmélyítik a koncepciót az emberek fejében, akik fél, háromnegyed vagy egy év leforgása alatt megbarátkoznak a küllemmel és már nem is tartják annyira csúnyának, átgondolatlannak, mint a kezdetekben. Tudjátok, ez olyan, amikor nagy döntés előtt állunk és azt mondjuk: erre még alszom egyet. Az már egyfajta győzködésnek is felfogható. Másrészt, tipikusan felmérik a konkurencia válaszreakcióját, ami megint csak remek visszacsatolás a gyártás elindítására vagy éppen a tervek újragondolására.

Anno karácsony tájt Ice Universe tweetelt egy érdekeset, amit azóta sem sikerült a piszkozatból élesítenem, viszont most eljött az ideje. Hátunk mögött vannak az év első bejelentései, a tweetje pedig igaznak bizonyul, ami az alábbi volt:

Cseppet sem lennék meglepve, ha 2020 végén egy sornyi tech-blog arra vállalkozna, hogy olvasóbázisával megszavaztassa, melyik volt a nyitóévtized legszebb és legcsúnyább megvalósítása a kamerasziget dizájnok körében.

Ha csak a tegnapi Galaxy S20-as cikket veszem elő, akkor is adja magát Ice Universe elképzelése, ugyanis hiába csak rendereket láthatunk, mégis csak az köszön vissza, hogy a kameráknak kell a kitüremkedés és a nagyobb hely, hogy a felhasználója fotózás egyik területén se szenvedjen semmiféle hátrányt.

Mit gondoltok a helyzettel kapcsolatban? – Ugye az elmúlt 2 év arra helyezte a fókuszt, hogy minél nagyobb legyen a screen-to-body ráta, azonban nagyon úgy fest, hogy a telefongyártók kimaxolták azt, amit ki lehetett (voltak pop-up szelfie kamera modulok, de annyira nem jött át a felhasználóknak); ezért inkább elterelik a figyelmet az előlapról a hátlapra. Teszem hozzá, teljesen tudatosan és furfangosan!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.