Hónap végére befutott a Galaxy S9-családra az Android 10


A Samsung 2019-ben mérlegelt, melynek köszönhetően: teljesen másképp állt az új operációs rendszer frissítési ütemtervéhez. Míg az előző főszoftvereknél megvárta a tavaszi csúcsmodelljeinek premierjeit (amelyeken prezentálta, hogy mivel mutat többet, mint egy nyers Android), addig most fordított a helyzeten. 2020 januárjára ígérte a Galaxy S10– és Galaxy Note10-családtagjaira az Android Q-t, azonban az már 2019 decemberében megérkezett. Nem is meglepő, hogy már az év első hónapjába fókuszba helyezte a tavalyelőtti csúcstelefonjainak bétatesztelését. Közülük a Galaxy Note9-re azóta már befutott, azonban a Galaxy S9-családra (és a Galaxy A80-ra) nagyon úgy festett, hogy még várnunk kell – de egy rossz szavunk se lehet a rendszerfejlesztőihez, mivel időben vannak.

Csak februárra volt kiírva a Galaxy S9 és S9+ duóra az Android 10. Már 2019 év végén elstartol a bétaszoftver fázisa, ami nagyjából 5-6 hét leforgása alatt le is zajlott hasonlóképpen, mint a Galaxy S10-családtagoknál. Ha emlékeim a helyükön vannak, akkor hat bétafrissítést igényelt a stabil változat megérkezése, amit egy ideig mi is lekövettünk.

Kreatív: Galaxy világa

A folyamat pikantériáját az is megalapozza, hogy az operációs rendszer optimalizációja nagyjából annyi időt őrölt fel, mint a Galaxy S10 szériáknál, holott jelentősen kevesebbnek kellett volna lennie abból kifolyólag, hogy már előtte elkészült több modellre. Ettől függetlenül minap kiadásra került az Exynos-processzorral felvértezett készülékekre, míg a Snapdragon chipsettel rendelkezőknek még ideiglenesen várniuk kell. (Ez minket annyira nem érint, hiszen utóbbi az USA-ra szánt termékek felhasználóinak okozhat némi bosszankodást.)

Tehát írjuk fel a dátumba: a Galaxy S9 és S9+ január 28-tól frissíthető Android 10-re.

Verziószámok:

  • Exynos processzorú modelleknél:
  • Snapdragon processzorú modelleknél:
    • Galaxy S9 (SM-G960U) – G960USQU7DTA5
    • Galaxy S9+ (SM-G965U) – G965USQU7DTA5

Várhatóan a magyarországi felhasználói csak februárban élvezhetik az Android 10 előnyeit, legalábbis cirka 4-6 nap el szokott telni a németországi élesítést követően, hogy feltűnjön idehaza is. Ha az automatizált megoldásban nem hiszel, akkor a Beállítások -> Szoftverfrissítés -> Letöltés és telepítés menüjében nyomj rá egy kézi frissítést; vagy a Samsung Smart Switch programot töltsd le számítógépre és azon keresztül csekkold le a frissítési lehetőséget.

A ‘tovább mögé’ elrejtettem azt a rendszerüzenetet, amit akkor láthattok, ha az operációs rendszernek a frissítési befut. Nyilván ez angol nyelvű, de ha lesz magyar, akkor azt úgy is jelezni fogjuk.

Forrás: androidsage.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.