Szoftverfrissítést kapott a Samsung Buds


Manapság nem csak az okostelefonok és tabletek szoktak frissítéseket kapni, hanem a viselhető okoskiegészítők is, amik közül a Samsung Buds sem képez kivételt, hiszen mostanság a naprakészség elvárt és alanyi jogon kezelendő tény. Előzőleg nagyjából 3 hónapja futott be egy nagyobb méretű frissítést a kütyühöz, amely során a fejlesztők a Blutooth-kapcsolaton és a megbízhatóságon javítottak.

Most, az év elején, még a Samsung Buds+ érkezése előtt kiadtak egy 1.39MB-os frissítési csomagot, ami az R170XXUOATA2 verziószámon fut. (Lenti fotón a példa.)

Leírásában sok minden nem olvasható, csak a lényeg, hogy ismét valamit módosítottak a fentebbieken, amivel méginkább a felhasználói élmény növelésén van a hangsúly. Ha netán nem futott volna be még a készülékedre az update, akkor a Gear Wereable applikáción belül célszerű csekkolni kézileg, mert az automatizáció akár több napot (és akár hetet) igénybe vehet.

A Samsung valószínűleg ezzel a húzással szeretne jelezni a Buds felhasználóinak azzal, hogy hiába van a küszöbön a ráncfelvarrott változatnak az érkezése, nem hagyja őket sem cserben. Ezzel egyidejűleg, nagyon úgy fest, hogy kivezetésre kerül a Galaxy S10-családdal debütált variáns, ugyanis több színből (de legfőképp a feketéből) országosan készlethiány van a hivatalos partnereknél; és a jelek szerint, nem is nagyon érkezik be már belőle utánpótlás. Nyilván februárban okosabbak leszünk ezzel kapcsolatban, de nem lesz nagy árkülönbség a kettő között, amivel házon belül generálnának maguknak konkurenciát, amit nem hiszem, hogy akarnak.

Íme a frissítés hivatalos jelzése: