Kiegészült az Android 10 ütemterve a németeknél


Tavaly már napvilágot látott az az Android 10-es frissítési ütemterv, ami a magyarországi felhasználókat érinti. A listán írtak szerint hozzák a kötelező dátumokat, sőt az látszódik, hogy Samsungnál az operációs rendszer fejlesztői szépen előre dolgoznak, hogy méginkább maguk mellett tartsák egykori vásárlóikat. Az már most könyvelhető, hogy a Galaxy 20-család érkezéséig kiadásra került az elmúlt 2 év csúcskategóriásaira az Android Q és One UI 2.0. Várhatóan előbbikre majd a One UI 2.1 hozza a ráncfelvarrást, amik között az egyik nagy újítás lehet a Samsung Quick Share funkció.

Nemrég a németországi Samsung Members-ben felfedeztem, hogy plusz információkat rejt magában a közleményük. Ezt a pluszt abból fakadóan kapjuk, hogy nem minden modell képviseltette magát a hazai piacon, ellenben velük. Most ezt mutatnám meg, hiszen hozzánk legközelebb ők vannak, ami két okból fontos:

  1. A bétaszoftver fejlesztésében folyamatosan részt vettek!
  2. A bétaszoftver utáni végleges stabil változat átadását követő pár napon/heten belül feltűnt a magyar felhasználóknál is a frissítési lehetőség!

Tehát a közleményükben az alábbi olvasható:

A német Samsung Members bejegyezése.

Nyugalom, nem szükséges a német nyelvtudás az értelmezéséhez, elég csak szemügyre venni azon készülékek felsorolása melletti dátumokat, amik vagy később kerültek forgalomba hazánkba, vagy csak szürkeimport által erősítik a mezőnyt.

Csakhogy két készüléket emeljek ki a sok közül, ott a felsorolásban a Galaxy Fold és Galaxy Note10+ 5G, amik azóta már megjárták a magyar piacot is. Előbbi annyira, hogy készlethiányos mivoltából már eltűnni látszik a portfólióból, hogy teret adhasson a Galaxy Z Flip-nek; utóbbi pedig a Vodafone hálózatán belül elérhető révén, hogy csak ott van jelen egyelőre az 5G képes hálózat.

Mutatnám felsorolás jelleggel, hogy mely készülékek, mikor lesznek elérhetők Android 10-zel:

2020 februárjában:

  • Galaxy Note10+ 5G

2020 áprilisában:

  • Galaxy Fold
  • Galaxy A90 5G

2020 májusában:

  • XCover 4s

2020 augusztusában:

  • Galaxy Tab A 8.0 2019

2020 szeptemberében:

  • Galaxy Tab A 10.1 2019
  • Galaxy Tab Active Pro

Ha kérdésed volna a frissítésekkel kapcsolatban, írd meg hozzászólás formájában!