Miért pont 64MP-es lesz egyes Galaxy S20-as készülékeknél a teleobjektív?

Már egy ideje köztudott, hogy a Samsung három méretben képviselteti magát a Galaxy S20-szériánál. Az izgalmas, forradalmi megvalósításokat a Galaxy S20 Ultra rejtheti magában, ami kétség kívül a teleobjektív vonalán próbál forradalmárként érvényesülni (legalábbis a Hubble fedőnév ezt sejteti!), míg a Galaxy S20 és Galaxy S20+ duónál a mérnökök kicsit visszább vettek a kepességeiből, ezáltal megteremtve a felsőkategória alsó és felső szegmensét.

A Galaxy S20 várható kamerasziget elrendezése.
Fotó: PhoneArena

Utóbbi kettővel kapcsolatban rengeteg teória született, hogy miért lett 64MP-es a másodlagos szenzorjuk (ami nem periszkópos megoldással lesz felvértezve!), illetve miért csak 3x-os optikai zoomra lehet képes? – a Samsung persze jókat röhöghet egyes elképzeléseken, de nincs kizárva, hogy valaki beletalált a valós tényekben! Ugye a főszenzor 12MP tenné a dolgát, a 64MP-es pedig a zoom tartományt növekedését segítené a pixelösszevonással, ami teljesen logikus megállapítás lehetne. Ice Universe szerint azonban eddig rossz oldalról közelítettük meg a tényeket:

Leírásában az olvasható, hogy nem a fotózáshoz kell a magasabb MP-tartomány, hanem a 8K képes videórögzítéséhez. Ha felidézitek egyik korábbi cikkünket, abba olvashattátok, hogy a Galaxy S20 és Galaxy S20+ duónál a főkamerát 12MP-es szenzor testesítené meg. Nos, ha kisebb számítást végzünk, akkor hamar kijön a probléma forrása, miszerint a 12MP nem elegendő a 8K-s tartalmak készítéséhez. (A 8K-s felbontás valójában: 7680x4320px, ami átszámolva 33MP-nek feleltethető meg, melyre édeskevés lenne a 12MP, ami inkább csak a 4K képességre optimális.)

A pletykák szerint mindegyik Galaxy S20-as 8K@30fps-re lesz képes, amihez kell a nagyobb szenzor. Sőt, az se titok mostanra, hogy az alapértelmezett beállítása a 8K-nak 24fps lesz, azonban a felhasználó ezt megváltoztathatja 30fps-re a beállításokon belül.

A Galaxy S20 Ultra 64MP-en dolgozik majd a teleoptikájával, azonban nála lesz olyan különbség, hogy periszkopos technológiát használnak, amivel elméletileg nagyobb zoom tartományra lesz képes. Várjuk ki a február 11-et, hogy okosabbak legyünk, de nagyon úgy fest, hogy sok meglepetéssel készül a Samsung a tavaszi csúcskategáriás készülékeinél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.