Vízjellel látnád el a fotóid? Mutatjuk, milyen opcióid vannak Samsung telefonoknál!


Akár egy gyakori kérdések rovatba is beleillhet a címsorban szereplő kérdés, miszerint Hogyan lássam el vízjellel a Samsung telefonnal készített képeimet?. Tényleg gyakran feltűnik a színen, és vannak is olyan külső applikációk (direkt nem említek egyet sem!), amik csak és kizárólag azért születtek meg, hogy ezt a felhasználói közeget válaszokkal, akarom írni megoldásokkal elégítsék ki. Igen ám, de nem kell a Google Play-be mennünk, hogy a problémánk megoldásra leljen, elég csak tüzetesebben átvizsgálni a készülékünk beállítását.

Kezdeném a legkézenfekvőbb megoldással, amit lehet, hogy még nem élvezhetsz, de nemsokára fogsz, amint megkapod a frissítést a Fényképező modulra. Tehát az első lépés, hogy nyisd meg a kamera applikációt, majd pedig a beállításain belül csekkold „A Fényképező névjegye” almenüben a verziószámot. Ha a 10.0.00.98-as vagy annál frissebb változatod van, akkor jön az általam elsőnek titulált opció. FRISSÍTÉS: Illetve szükséges a januári frissítési pack is, ahogy megfigyeltem! (Jelenlegi felállás szerint, egyelőre csak a Galaxy A51, Galaxy A71 és Galaxy S10 Lite trión van alapértelmezetten jelen.) Ha nincs, akkor érdemes megnézni a Galaxy Apps-ben, hogy frissítési lehetőség elérhető-e rá!

Tehát ugyanitt, mármint a kamera beállításainál találni fogsz egy „Vízjel” almenüt, amibe belépve tudod aktiválni a lehetőséget. Mutatnám fotó formájában a folyamatot:

A “Vízjel” beállítása automatikusra.
Fotó: Galaxy Világa

Vannak konstans részek, amik arra fókuszálnak, hogy „két”, „három”, „négy”, és így tovább… kamerás telefonnal lőtted-e a képet, de adnak egy sort, amibe tetszőleges szöveggel feltűntetheted a terméknevét (a gyári alapértelmezés szerint: „Ezzel fotózva: [AKTUÁLIS TELEFON NEVE]”), vagy bármi mást, mondjuk: „Készítette: Galaxy Világa” kiírást.

A teljesség kedvéért mutatnék egy fotót a funkciót alkalmazva:

Ha a Fényképező applikációd a 10.0.00.98-nál régebbi verziószámmal rendelkezik (pl.: a Galaxy S10-emnél a 10.0.00.68 van telepítve még csak!), akkor a fenti megoldás helyett másképp kell eljárnod, ami kicsit körülményesebb, de végeredményben hasonlót kapsz.

Ez esetben utómunkát kell végezned. Miután elkészítetted a képet, a Galériából nyisd meg! A „Szerkesztés” funkcióra nyomva megnyílik a szerkesztőmód, ahol a „Matricák” menüpont alatt kell kiválasztani a szóbanforgó matricát. A kiírásában annyi a változás, hogy itt a termék nevét helyezhetjük el a képen. (Ennél a beállításnál nem lehet csalni a készülék típusát illetően, hiszen a szoftverből olvassa ki!) Megvan ennek a módszernek az előnye, miszerint tetszőleges helyre tehetjük, tetszőleges szögben és méretben; illetve a hátránya, miszerint nem írhatunk ki akármit.

A leírtak útmutatója így festene a valóságban:

A szerkesztés útmutatója!
Fotó: Galaxy Világa

Zárásképpen azért megjegyezném, hogy Én speciel nem látom értelmét a képbe égetni a termék nevét, de ezt mindenki döntse el maga. Ha persze egy drágább telefont használsz és erre fel szeretnéd hívni mások figyelmét, akkor ez egy remek megoldás rá. Szerintem elegendő, ha a metaadatok sorában rögzítve van.

Remélem hasznosnak találtad a kis gyorstalpalót. Ha igen, akkor köszönjük, ha a cikket megosztod másokkal is! Hamarosan újabb tippekkel jövünk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.