Minden infó netre került a Galaxy Buds+ vezeték nélküli fülhallgatóról

Szinte már minden információja a netre került a következő héten (jövő kedden!) bemutatásra kerül Galaxy Buds+-nak. A Samsung második generáció helyett inkább egy másfelediket szállít, ami egyfajta ráncfelvarrása lesz az amúgy is remekül működő előzőnek. (Azt azért leszögezném, hogy kellett jó pár szoftverfrissítés a cél eléréséhez.) A lentebb található táblázatot Evan Blass tweetelte.

A mérete nem változott. A 17.5 x 19.2 x 22.5mm-es paraméter triója egy az egyben ugyanaz, ellenben a súlyával, ami egységenként 5.6g-ról 6.3g-ra növekedett. Ez azt sejteti, hogy a mérnökök jobban kihasználták az azonos méretű belső területi adottságokat; melynek köszönhetően egy picit nehezebbek lettek a fülhallgatók. Vélhetően mindez a jobb üzemidő előnyére válik.

A fülhallgató-egységek akkumulátor kapacitása 47%-kal nőtt, ami annyit jelentene a valóságban, hogy 58mAh helyett mostantól 85mAh-val kell számolni. Az üzemidő terén is papíron bravúrozik, hiszen az eddigi 6 óra közel majdnem a duplázódott. Egyszeri feltöltéssel 11 óra zenelejátszási, míg 7.5 óra beszélgetési időt ígér a Samsung. A nagyobb akkumulátor mintázat a bölcsőt is elkísérték, bár ott nem ennyire kiugró a mutató. Nála mindössze 7% körüli extra töltésit kapunk.

Gyorsult az egységek áramfelvétele. Ezt az a tény bizonyítja, hogy a leírás szerint 3 percnyi bölcsőben töltött idő alatt 60 percnyi zenehallgatásra tehetünk szert, azaz nagyjából 1 perc alatt 20 percnyi zenehallgathatóságot tölt vissza; míg az előd ugyanezt csak 3 perc alatt volt képes kivitelezni.

Sokaknak, köztük nekem is!, egy régi álmom vált valóra, miszerint egyszerre több eszközre képes csatlakozni. A hangminőség javítása se maradt ki a repertoárból, amit két külső és egy belső mikrononnal érnek el többek között. Valós aktívzajszűrést még nem beszélhetünk, de azt megközelítő szoftveres megoldás érkezik a kütyüvel. Mellette pedig kétutas hangzással lesz ellátva a korábbi egyutas helyett.

IP-tanusítványa maradt a megszokott IPX2, melynek értelmében: a fröccsenő víz elleni védelmmel lett felvértezve, de abból is csak 15°-os szögből történőnél nem kell tartania a felhasználójának. A jótálási/garanciális feltétel nem terjed ki a javítására.

A Samsung teret szeretne hódítani, így már a kezdetektől kompatibilis lesz az Android mellett IOS eszközökkel a Galaxy Buds+, de csak olyan iPhone-okkal, amin az IOS10-es vagy annál frissebb operációs rendszer fut.

Színportfóliója átalakul: az alapszínek (fekete és fehér) mellől kikopott a sárga és az ezüst, cserébe viszont érkezik (baba)kék és piros. A mattos házbevonatot most fényes követi. Árazás tekintetében: 130 dollár helyett 150 dollárra emelkedik, ha tippelnem kellene, akkor a 64 990Ft és 69 990 Ft körül debütálhat.

Jelenlegi információink alapján az árképzését az is segíti, hogy a Samsung Buds még a teljesen vezeték nélkül fülhallgatóinak portfólióját erősíti vélhetően nyár elejéig. Nagyjából kifuttatását ilyen tájra tippelném, illetve az első áresését a Samsung Buds+-nak 55-60 ezer forint körülire.

Február 11-én okosabbak leszünk! Addig ezeket az infókat kezeljétek pletyka szinten.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.