Fontos szoftverfrissítés érkezett a Galaxy Note10-családra

Nem mondok el újat azzal, ha megemlítem, hogy minden hónap első heteiben érkezik a megszokott kötelező biztonsági frissítés, amivel a Samsung és a Google foltozgatja a sebezhető operációs rendszerét. Ezek készüléktől függően különböző méretűek, a 100MB-tól egészen a 600MB-ig elnyúlhatnak tárhelyfogyasztás szempontjából, de hogy biztonságban legyen a rajta tárolt tartalmunk mondhatni, elengedhetetlen a telepítése. Nincs ezzel probléma, hiszen az eszköz biztonsága a legfontosabb a tech világában.

A Galaxy Note10-családra a kötelező februári biztonsági javítás szintet 2020. február 4-én adtak ki a Samsung. Itt szögezném le, hogy ez nem azt jelenti, hogy már aznap elérhető volt minden felhasználó számára, hanem azt, hogy ekkor kezdték el a ráereszteni a készülékeket a szerverekre. Nagyjából mindenki azt remélte, hogy legközelebb március első 10 napjának valamelyikén érkezik a megszokott felugró értesítés, azonban másképp történt.

Tegnap, azaz 2020. február 27-én került kiadásra az N97xFXXUBTB5 buildszámra elnevezett pakk, ami nagyjából 260MB-ot fogyaszt. A Samsung fontosnak érezte, hogy ne várják meg a márciusi biztonsági csomagot, hanem még az előtt élesítsék. Hogy pontosan mik az újítások, azt lentebb a hivatalos patch note-ból kiolvasható.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett meg még a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a Beállítások menüpont Szoftverfrissítés almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Note10+ kreatívja.

Buildszám: N970FXXU2BTB5 | N975FXXU2BTB5
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-02-27
Biztonsági javítás szintje: 2020-02-01

Íme a frissítés hivatalos leírása:

  • Javítottuk a(z) Arcfelismerés stabilitását.
  • Javítottuk a(z) Teljes képernyős kézmozdulatok stabilitását.
  • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.