Befutott a Galaxy A21 renderfotója


A Galaxy A51 és Galaxy A71 érkezett meg első körben a Galaxy A-szériából, amiket árazás szempontjából a Samsung kicsit feljebb indított, mivel szét szeretné húzni a középkategóriát, hogy minél kisebb rés keletkezzen közte és a felsőkategória között. (Magyarországi állásban jelenleg úgy nézünk ki, hogy 169 990 Ft és 219 990 Ft között nincs okostelefonja – hiszen a hónap első napján eltűnt a kínálatból a Galaxy S10e.) Márciusba lépve egyre inkább várjuk a többiek utódját. A Galaxy A20 nem lett egy rossz koncepció, hiszen a világ TOP10 legkelendőbb okostelefonjai közé kerül, így nem volt kérdéses, hogy érkeznie kell a továbbgondolt 2020-as változatnak.

A Galaxy A21 olyan lett, mintha a Galaxy A92018-at és a Galaxy A60-at mosta volna össze a Samsung mérnökcsapata. A végeredményt mutatnám design szempontból:

Az Android Headlines renderfotója a Galaxy A21-ről.

Ha az előlapra pillanttatok, akkor felfedezhető a jól megszokott Infinity-O kamerakivágás, amit baloldalra pozíciónáltak ugyanúgy, mint a Galaxy A60-nál. Ezzel a fotóval kezd megdőlni azon korábbi elképzelés, hogy Infinity-U bevágással érkezne, amiről még tavaly esett szó pletyka szinten a külföldi sajtóknál. Nekem speciel ez a fajta megvalósítás nagyon bejön, ezért is annyira szimpatikus a Galaxy S10-széria, aminél a vállalat jobbra igazította a kivágást. – A lényeg, hogy a középtől eltérő megoldások híve vagyok! Nem szeretem, ha megtörik és felosztják szimmetrikusra a dolgokat.

Kijelző típusáról csak pletykálkodnak. Nem tudni semmi konkrétumot. A lentebbi összehasonlító táblázat szolgáltatja a legjobb alapokat arra, hogy mennyire az erdő mélyén lehet az, aki próbálja alapul venni a 2019-es változatokat. A kijelzőnek a mérete se annyira tisztázott, de biztosra vehető, hogy 6 inch alatt nem igazán várható, és ha saccolnom kellene, akkor HD+-szal tessék felbontás terén számolni.

A20A20eA20s
Kijelzőtípus:sAMOLEDPLS TFTIPS LCD
Kijelzőméret:6.4″5.8″6.5″
Kijelzőfelbontás:720x1560px720x1560px720x1560px
Képarány19.5:919.5:919.5:9
A tavalyi Galaxy A20-család kijelzőparaméterei.

A hátlapon helyet kap a Galaxy A92018 újragondolása, azaz a kameranégyes. Paraméterek tekintetében a köd a legjellemzőbb kifejezés, azonban azzal a Galaxy Világa stábja egyetért, hogy vélhetően: egy főkamera (amit széles látószögűnek becézgetnek!), egy ultraszéles, egy makro és egy mélységszenzor gondoskodik arról, hogy 2020-ban is megállja a helyét a belépőszint felső szegmensében. A kameranégyes mellett foglal helyet a LED-vaku, illetve szembe megy azon trendel is, hogy a hátulról száműzzék az ujjlenyomat-olvasót, ugyanis megtartották a jül megszokott helyén, és nem vándoroltatták előre.

A Jack-csatlakozót se bántották, hiszen vélhetően az FM-rádió ugyanúgy elérhető ficsőre lesz, mint ahogy az elődőknek.

A processzoránál az Exynos 7904 köszönhet vissza, amit tavaly a Galaxy A30s, a Galaxy A40, a Galaxy A30 és Galaxy M30 okostelefonokban épített a Samsung csapata. Igazából egy nyolcmagos lapka volna, amit 14nm-es gyártástechnológiával készítenek; s amelyet hexa és duó részre bontanak fel, hogy egyben legyen energiatakarékos és erős. És természetesen az FM-rádió készségre is fel van készítve. A 4/64GB-os variáns a legvalószínűbb opciója a RAM/ROM párosára, de a bővíthetőség ugyanúgy marad az előnyei között. Akkumulátornál 4.000mAh-val lehet számolni.

Az árazása dönti majd el, hogy mennyire lesz kelendőbb, de ha tippelnem kellene, akkor idehaza olyan 70-80 ezer körül nyithat, mégis csak négykamerával lesz felszerelve, ami azért kicsalja a lóvét a vásárlók zsebéből.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.