Befutott a Galaxy A11 renderfotója

Nemcsak a Galaxy A21 renderfotója futott be a napokba, hanem a belépőszint alsó szegmensét képviselő Galaxy A11-é is, amit semmiképp se nevezhetünk a totál entry-level kategóriának, ugyanis arra ott van a 2020-ban debütált Galaxy A01. A Samsung folytatja a tavaly elkezdett stratégiáját, miszerint a J-szériát beépíti az A-szériába és az alacsonyabb számozással bíró készülékeivel áll azok elé, akik tényleg nem akarnak sok pénzt a telefonjukba ölni, mert csak totálisan alapfelhasználásra használják, ami a telefonálásban és a netezésben kimerül – de utóbbinál is inkább csak a szükséges fotókészítésen van a hangsúly.

Cseppet sem kell csodálkozni, hogy a Samsung kitart a legalsó szegmens mellett, ugyanis a tavalyi év legnépszerűbb/legtöbbet vásárolt okostelefonja a Galaxy A10 lett. Szó sincs arról, hogy nincs helye a portfólióba. Vélhetően valami hasonlót szeretnének látni 2021-ben, a 2020-as kimutatásnál. (Mármint a TOP10-ben való részvételét!)

Az Android Headlines csapata elkészítette az utód renderfotóit, ami eléggé hasonlít a Galaxy A21-ére.

Az Android Headlines szerint a Galaxy A11 renderfotója.

Tavaly a Galaxy A10-széria három taggal rendelkezett. Már februárban megkaptuk a szimpla Galaxy A10-et, aztán július folyamán a gyengített variánsát, a Galaxy A10e-t, melyet augusztusban egy erősített váltott, a Galaxy A10s véglegesített. A továbbgondolás legfőképpen a trendek követésében mutatkozott, ugyanis nőtt az akkumulátorkapacitás, beépült az ujjlenyomat-olvasó a védelmi lehetőségek közé, duplázódott a hátlapi kamera és feltűnt egy csúnya torz processzor, ami igazából egy kisebb gyártástechnológiát képviseltetett.

A teljesség kedvéért azért táblázatba mutatnám, mégis mik a szembetűnő változások:

A10A10eA10s
Kijelzőtípus:IPS LCDPLS TFTPLS TFT
Kijelzőméret:6.2″5.8″6.2″
Processzor:Exynos 7884Exynos 7884Mediatek MT6762 Helio P22
Processzor gyt-ben:14nm14nm12nm
Hátlapi főkamera:13MP, f/1.98MP, f/1.913MP, f/1.8
Hátlapi m. kamera:2MP, f/2.4
Előlapi kamera:5MP, f/2.05MP, f/2.08MP, f/2.0
Bluetooth:5.05.04.2
Akkumulátor:3.400mAh3.000mAh4.000mAh
A 2019-es Galaxy A10-család összehasonlító táblázata

Modellszáma alapján csak SM-A115F néven emlegetjük. Nagyon sok találgatás látott napvilágot az elmúlt időszakban az erőforrás lapkájából fakadóan. Volt arról szó, hogy a Snapdragon 625/626-os processzorával érkezhet, melynek más az erőssége, mint a korábbi szériába épített Exynos 7884-nek. Míg utóbbi sokkal erősebb a nagyobb teljesítményű Cortex-A73-as duál modulja által, addig előbbi a Cortex-A53-mal dolgozik mind a nyolc magrészében, ami a hatékonyságnál előny, nem pedig a nyers feldolgozásnál. Most viszont az Android Headlines információi szerint az Exynos 7 kerülhet a váz alá, amit anno a Galaxy Note5-nél, a Galaxy S6-nál vagy éppen a Galaxy A82016nál alkalmazott a vállalat. Tehát ez még eléggé kérdőjeles szegmens.

Ha utóbbi processzort kapná meg, akkor a 3GB-nyi gyorsítótár könyvelhető. Az alsó szegmens húzó USP-je az akkumulátorkapacitás. Kiindulva abból, hogy a felhasználóknál az üzemidőn és az alapfelhasználtság van a fókuszban, nincs kizárva az 5.000mAh-s aksitelep, amivel akár 2 napot is bír egy feltöltéssel.

Manapság eljutottunk odáig, hogy a kettő vagy annál több kamera még a belépőszintből se hiányozhat. Ebből kiindulva várhatóan 13MP-es fő-, 5MP-es ultraszéles – és 2MP-es mélységszenzorral lesz ellátva, míg előre egy 8MP-es modul kerülhet, ami a minőségibb szelfikért felelhet.

Hogy ebből mi valósul meg, az egy roppant jó kérdés! Azzal viszont tényleg egyet lehet érteni, hogy a kamerakivágás az előlapon menő dolog. Nekem még mindig nagyon bejön.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.