Csökkent a Galaxy S10 és Galaxy S10+ ára a Galaxy S10e távozásával

Február utolsó napjaiban írtuk meg, hogy a Samsung kivezeti a legkedveltebb kompakt készülékét, a Galaxy S10e-t a felsőkategóriás piacáról, hogy teret adjon a Galaxy S10 Lite és Galaxy Note10 Lite duójának, amik az év elején érkeztek a termékportfólióba. A döntés sokakat felháborított, hiszen 1 év elteltével a 179 990 Ft-os ára mérsékeltnek és korrektnek tűnt tudásához mérten; illetve nem szabad elfeledkezni a fizikai tulajdonságairól sem, mivel nála kisebb méretű (kézbarát!) okostelefonja nem volt a dél-koreai vállalatnak.

Március 1-jével a márkaboltok kínálatából eltűnt a termék. Olyan annyira, ha most keresnétek fel bármelyik magyarországi Samsung Experience Store-t, akkor még kiállított modellel se találkoznátok, ugyanis mindenhol levételre került. Azért tartozék még található hozzá, azokat nem számüzték. További érdekesség, hogy ha ellátogattok a hivatalos online store-ok egyikére, akkor a keresőmotor is “eldobja” a találatot.

Képernyőfotó az egyik hazai márkabolt online felületéről.

Amondó vagyok: éljünk a jelenben és ne a múlton rágódjunk! Nézzük meg, hogy miként változott a Galaxy S10 további tagjának az árszabása. (Számomra fura az a jelenség, miért csak a 128GB-os alapmodellek árképzéséhez nyúlnak? Miért nem akarják, hogy jobban fogyjanak a nagyobb tárhelyű variánsai? – mondja már meg valaki nekem!)

A Samsung Magyarország a szimpla logikát veszi elő. Kicsit csökkentik a Galaxy S10 és Galaxy S10+ duónak az árait, hogy nagyobb legyen a különbség a Galaxy S20-akhoz képest. A döntés leginkább a Galaxy S10+ és a Galaxy S20+ között a legindokoltabb! Ha megtartották volna a márciusi áron a tavalyi csúcsmodell plusz tagját, akkor az ideihez képest mindössze 50 ezer forint lenne a differencia. Nyilván ez se kevés pénz, de ha előrendelésben gondolkodik valaki, akkor ott a grátisz Galaxy Buds+ érve, amit 55 990Ft-ért osztogatnak külön vásárolva. (Másfelől, ha nem kell, akkor is kicsivel nyomottabb áron meg lehet tőle válni, amivel ugyanúgy spórolsz! De…) Másrészről, ha vennétek egy előző generációs Galaxy Buds-ot a Galaxy S10+ mellé, akkor hasonló összeg jönne ki a végelszámolásnál.

Termék:Belső tárhely:2020/Q1-es ár:Márciusi ár:Új ár:
Galaxy S10128GB309 990 Ft269 990 Ft249 990 Ft
Galaxy S10+128GB344 990 Ft309 990 Ft289 990 Ft

Lehet persze okos up-selling érvként kezelni a jelenséget, ami az előrendelési időszakig fennáll, hiszen a vállalatnak az a jobb, ha a friss csúcskategóriás készülékéből fogy a több. Várhatóan lesz rájuk további akció, ugyanis most inkább arról van szó, hogy a márciusra betervezett áraikat gondolták újra és pozicionáltak kicsit lejjebb, hogy versenyképesek legyenek a konkurenciával szemben is!

A Galaxy S10e távozásával a Lite-tagok kitárhatják szárnyaikat, és koncentrálhatnak az eladási mutatókra. Bár szerintünk ehhez az is szükségszerű, hogy megérkezzenek az első akciók rájuk!

Miként látjátok a helyzetet? – Hozzászólás formájában jöhetnek a reakciók!