Ismét leállt a termelés a Samsung dél-koreai prémium gyárában

Február végén már egyszer kénytelen volt több napra bezárni a Samsung a dél-koreai Gumi városában található gyárát, azonban minap, március 6-án újabb hasonló intézkedésről kell beszámolnunk, ugyanis ismét diagnosztikáltak egy ott dolgozót, aki a kínai koronavírus által fertőzödött. (A vállalat vezetése komolyan veszi a járványt és annak terjedését, így helytálló az elrendelés.)

A Samsung okostelefon-gyára Gumiban, Dél-Koreában.

A termelés – a kiadott sajtóközlemény szerint – március 7-én, szombaton indulhat újra. Jelenleg, hat fertőzött szemelyről tudni, akik elkapták a vírust az elmúlt időszakban a gyár területén.

A dél-koreai vállalatnak a Gumiban lévő okostelefon-gyártóüzeme azért is létfontosságú, mivel a prémium összehajtható telefonjainak szolgál összeszerelési helyéül. Gondolok itt a nemrég debütált Galaxy Z Flip-re vagy a tavalyi Galaxy Fold-ra. Alapvetően a Samsung Vietnámban, Thaiföldön és Indiában gyártatja az okostelefonjait (leszámítva a különlegeseit), miután 2019-ben bezárta az utolsó Kínaban lévő gyárát abból fakadóan, hogy nagyon sok szellemi tulajdon lopásnak adott táptalajt.

A kiadott jelentések szerint, a koronavírus esetei nem okoznak piaci zavart, azaz a Gumiban gyártott összes készüléket – beleértve a Galaxy Z Flip-t – továbbra is az eredeti ütemterv szerint tudják szállítani a forgalmazóknak. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenhol vannak készletek, mivel első körben alapvetően limitált számban hozták el. A SamMobile oldala által szerzett infók alapján a havi 200 ezer egység gyártását várják el. A Galaxy S20 készleteket Vietnámból biztosítják, mielőtt aggódnátok az előrendelés végidőszakában.

Magyarországi készlethiányról nincs információnk, de amint megtudunk valamit, megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.