Kamerát javító szoftverfrissítést kapott a Galaxy S10 Lite

Láncreakcióban születnek a cikkek, ugyanis csütörtökön startolt el egy promóció, melynek egyik fókusz terméke a Galaxy S10. Ott felvetettem, hogy a Samsung Magyarország nem éppen jó árazást folytat, legalábbis, ha azt szeretné, hogy a Galaxy S10 Lite is népszerű felsőkategóriás telefon legyen, hiszen mindössze 2 ezer forint árkülönbség van kettőjük között, ellenben a tudással: hiába frissebb a Lite-tag, nem feltétlenül biztos, hogy sokan tennék le a voksukat mellette, mégis csak visszalépés a csúcsokhoz mérten. (Nincs vízállóság, nincs Dex-üzemmód, nincs üveg hátlap.) Most azonban a Samsung kiadott egy olyan szoftverfrissítést, amivel pozíciót válthat és kimozdulhat a kevésbé kedvelt telefonok köréből.

Már néhány napja tudatában vagyunk a pakknak, azonban vártunk a hivatalos patch note-jára, melyben konkrétan leírják, mivel is állunk szembe. Mondanom se kelljen, de a hónap utolsó napjaiban megkapta a kötelező havi biztonsági foltozását, azonban a szoftverének fejlesztői nem álltak le.

Az év elején a fogalomtárba született egy cikk a Szuperstabil módról, hogy mindenki képben legyen, miben másabb, mint a Szuperstabil OIS. Most azonban lehetne újraszerkeszteni, mert változás állt be. Immáron a előbbinél lehetőségünk van UHD minőségben 60fps-sel használni, azaz növelték a felbontáson az előző FHD-hez képest. Hogy minőségben ez mit eredményez, az nem sokára megvizsgáljuk! -…hiszen ez lehet a termék legnagyobb húzó funkciója, amit még a Galaxy S20 Ultra sem tud. Talán ezt olvasva fel is kapják sokan a fejüket, de hát a dél-koreai vállalat mindig szeretett alsóbb árszegmensben bemutatni/reakciókat tesztelni.

Van olyan olvasónk, aki már kipróbalta a frissített Szuperstabil módot? – Komment formájában jöhetnek a reakciók. Mellette még persze más is érkezett, a kép alatt elolvasható.

Buildszám: G770FXXU2ATB2
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-02-28
Biztonsági javítás szintje: 2020-02-01

Íme a frissítés hivatalos leírása:

  • Új Fényképező funkció hozzáadva (Hátsó kamera)
    • A rendszerbe bekerült a(z) 16:9 UHD(3840×2160, 60fps) videófelvétel üzemmód.
    • A rendszerbe bekerült a(z) Szuperstabil üzemmód. (UHD videófelvétel)
  • Javítottuk a kamera képének minőségét.
  • Javítottuk a Fényképező stabilitását.
  • Javítottuk az Ujjlenyomat-felismerés teljesítményét.
  • Átfogó stabilitási és funkcionális fejlesztések.
  • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.