A golfozókat célozza meg a Samsung az új okosóra variánsaival

Az év elején kelt lábra az a hír, hogy a Samsung elkezdte fejleszteni a következő tradíciónális vonalat képviselő okosóráját. Sokan – köztük a Galaxy Világa stábja is! – úgy gondolja, hogy a Galaxy Note20-család mellett kerülhet bevezetésre, hiszen az előző generációk mindegyikét hozzájuk ütemezte. Tavaly a Galaxy Watch Active duplázott triplázott, ám cserébe őszre kaptunk egy szerethető, jól kinéző, sportvonalat erősítő okosóra családot, aminél tényleg a sportra és a fitt életmódra helyeződik a hangsúly. Elég csak felidézni az Under Armour-os kiadását. A dél-koreai vállalat azonban nem állt meg, helyette megcélzott egy másik közönséget, hogy piaci területet szerezzen.

A címsorban már lelepleztem a célközönségét, akik a golfozók. A Techradar oldala szolgáltat remek választ arra, hogy nem szabad fél várról venni a sportágat, ugyanis több márka képviselteti magát kiegészítőjével. Köztük a legismertebb talán a Garmin, de még sem adták az első helyet neki. A golf játékosainak számát világ viszonylatban 50 millióra becsülik. Sokan előkelő sportnak is nevezik, mert nem éppen olcsó üzni, hát még egy rangos clubba tartozni.

A Samsung a Galaxy Watch Active 2-es szériáját dolgozta át, aminek a Samsung Galaxy Watch Active 2 Golf Edition nevet adták. Különlegessége, hogy több mint 40 ezer pályának az adatait táplálták bele, melynek köszönhetően a játékosok egyszerűen nyomon követhetik a meccsük történéseit. Elég csak beméretniük magukat a GPS-ével, valamint logoltatni más szükséges infót.

Forrás: Samsung

A férfi közönségnek a 44 milliméteres fekete, míg a nőinek a 40 milliméteres arannyal érkezik választható opcióként, az eredetitől eltérő szíjvariációval. A teljesség kedvéért mutatnám mindkettő modellkódját, hátha valaki nyitott lenne rá:

  • 40mm-es női: SM-R830NZDGPMF
  • 44mm-es férfi: SM-R820NZKGPMF

Sajnos Magyarországot elkerüli a termék, ahogy azt tette az Under Armour Edition is. Dél-Koreán kívül az USA-ban és Angliában lesz kapható. A férfi variánsért 393,000 dél-koreai Wont, míg a nőiért 359,000 dél-koreai Wont kérnek, ami átszámolva 325 és 300 dollárt takarna.

Zárszóként azért hozzátenném, hogy anno a Samsung Galaxy Watch is rendelkezett Golf Edition-ös kiadással, szóval csak aktualizálta a brand a kínálatát.