Exynos helyett MediaTek processzorral érkezhet a Galaxy A41?!

Próbáltam halogatni a Galaxy A41-gyel kapcsolatos pletykákat, azonban nagyjából 1 hónappal járhatunk a hivatalos premierje előtt, hiszen, ha visszaemlékeztek, akkor a Galaxy A40 tavaly már március folyamán forgalomba került, most áprilist jósolnak az utódnak. Sokan szerették, mivel a középkategória egyetlen kompakt megoldása volt, ami megfelelő alternatívát szolgáltatott azon vásárlókörnek, akik nem gondolkodtak drága, „lapát méretű” okostelefon vásárlásában. Külön azt is kihangsúlyoznám, hogy belőle csak egyetlen alap változat érkezett, azaz nem kapott se ‘e’, se ‘s’ megtoldást a neve mögé, mint pl.: a Galaxy A20.

Vártam a hírrel, hiszen a Samsung az elmúlt években két lapkakészlettel dolgozott: a saját fejlesztésű Exynosszal, illetve a Qualcomm-féle Snapdragonnal. A jelek szerint 2020 valóban a változás éve lesz, mint ahogy azt a Galaxy S20 eventjén is hangsúlyozták az új évtized mellett új korszak beköszöntével. A Galaxy A41 lapkája a jelenlegi pletyka szerint MediaTek Helio P65 névre hallgat. [Álljunk meg egy kicsit és emésszük meg az írtakat.]

A processzorlapka hivatalos USP kreatívja.

Csak a kíváncsiság kedvéért fogtam a versus weboldalát, hogy összehasonlítsam az korábbi modellben fellelhető Exynos 7904-es lapkával. Az már az általuk kreált ábrán jól látható, hogy teljesítményben sokkal erősebb, mint az elődben lévő. Ezen kívül az is tiszta sor, hogy 14nm-es gyártástechnológia helyett 12nm-essel készült. Nagyjából 19%-kal gyorsabb a CPU-nak sebessége, melyben kétmagos 2GHz-es, illetve hatmagos 1.6GHz-es modul került. Ne okozzon senkinek se meglepetést, de csak 4G képességre alkalmas, illetve kamerák tekintetében: maximum 48MP-est kezel le, vagy ott a másik opció, hogy egyszerre két 16MP-es szenzort.

A Galaxy A41 másik abszolút kakukktojás pletyka-jellemvonása az előlapi kamerakivágása, ugyanis az év elején érkezett A-szériáknál jellemzően az Infinity-O megoldás köszönt vissza, azonban nála Infinity-U-ról csicseregnek a madarak. Pontosan, miért van ez az éles váltás több szempontból, azt nehéz megmondani, viszont a kameraszigete leköveti az idei trendet. Főszenzorjának 48MP-t jósolnak, míg a másik kettőnek egy ultraszélest és egy makrót, ugyanis a renderelt fotói alapján hárommal lesz felszerelve.

Kijelző mérete 6.1 inchre növekedhet, s ezzel a dél-koreai vállalat teljesen kivonul az 5 és 6 inch közötti kijelzőtartományból. Akkumulátor kapacitása: 3 500mAh-ás lehet, amit 15W-os töltéssel lehet maximum tölteni. Vélhetően ez kerül a dobozába az alap tartozékai közé. Bluetooth szabványánál a kikerült infók szerint könyvelhető az 5.0-as variáns.

Jack marad alul, ahogy a Type-C töltő is. 6GB RAM-mal lesz felvértezve, ami két belső tárhely opcióval (64/128GB) láthat napvilágot.

Kíváncsi leszek, mi valósul meg a pletykák többségéből! Szerintetek tud olyan népszerű lenni, mint az elődje? – Zárásképpen megmutatnám a netre került renderfotóit, amit ismét OnLeaks készített el.