25 wattos külső akkumulátorral áll a Samsung a felhasználói elé

A Samsung minden évben meglepi a felhasználóit egy új vészakkumulátorral. A zsargon kifejezés helyett használjuk a külső hordozható akkumulátor elnevezést, mert nem feltétlenül biztos, hogy akkor használja az ember, amikor bajban van; inkább csak magával hordozza, hogy biztonságban tudja magát akkor is, amikor nincs a közelben aljzat elérhetőség. Most jönnék a személyes tapasztalataimmal, hiszen ott a hátitáskában a tavalyi év legeltaláltabb és legpénztálcabarátabb terméke, az EB-U1200, azonban ritkán kell előkapnom, hogy visszatöltsem általa a Galaxy S10 okostelefonom, ami simán bírja a reggel leveszem és este felteszem hálózatra üzemmódot.

Ha már felhoztam példaként, akkor pár szót had említsek a korábbi szériáról. Az EB-U1200 különlegessége abban rejlett, hogy ez volt a dél-koreai vállalat első olyan hordozható külső akkumulátora, ami vezeték nélküli töltést is támogatott. A Galaxy S10-családdal látott napvilágot, és az akkori promócióiban nem is a Galaxy Buds töltésére, hanem inkább a Galaxy Watch Active-ére ment a fókusz. Ha felnéztek a Samsung Magyarország aloldalára, akkor ott is ezt hangsúlyozzák ki:

Az új Vezeték nélküli külső akkumulátor lehetővé teszi számodra a Galaxy S10e, S10, S10+ és Galaxy Watch Active eszközeid vezeték nélküli töltését, ezért nem kell aggódnod akkor sem, ha nincs a közelben konnektor.”

olvasható a Samsung Magyarország oldalán.

Akkumulátor teljesítmény tekintetében 10.000mAh-ával rendelkezik, azonban hatványozottan csökken a leadóképessége, ha különféle töltési sebességekkel használjuk. Pl.: a maximális gyorstöltéssel kevesebb, mint 3.000mAh-nyi teljesítményt képes csak átadni – tehát a sebességnek ára, akarom írni igen jelentős vesztesége van. Két színben: ezüstben (EB-U1200CSEGWW) és rózsaszínben (EB-U1200CPEGWW) volt elérhető.

A Samsung újragondolta az amúgy sikeres termékét, melynek 2020-as generációja az EB-U330XJEGUS SKU-kódon futó lett. Miben mutat újat az elődhöz képest?! Nos, az első szembetűnő különbséget a címével lelepleztem, ugyanis 25 wattos töltési sebességre képes. Nyilván ki kell hangsúlyozni, hogy csak akkor, ha arra képes készüléknél alkalmazzuk, illetve, ha csak egyetlen eszközt csatlakoztatunk rá. Bizony, mert a külső akkumulátor másik különlegessége a kiszolgálószámból adódik, ugyanis képes egyszerre két eszközt fogadni USB-C kimenetein, valamint egy harmadikat vezeték nélküli (QI) töltéssel. Tehát, mint az a fenti promóciós képén látszódik, egyszerre három eszközt lát el, bár ilyenkor a töltési sebesség harmadolódik.

A vezeték nélküli töltésre is muszáj kitérnem, hiszen 7.5 watt teljesítménnyel képes maximum tölteni. Lehet, hogy ez soknak hangzik mondjuk egy Galaxy Buds eseténél, azonban fel van készítve a termék arra, hogy csak annyival szolgálja ki a rácsatlakoztatottat, amennyivel szükséges. Tehát túláram semmiképp se mutatkozzon.

Kompatibilitásánál a Samsung csak a februári Unpacked Eventnél bemutatott termékeit emlegeti, azonban biztosan visszamenőlegesen is az a többivel, illetve más gyártók termékeivel. A szabvány maradt QI, így nem hinném, hogy bármiféle változást kell keresni. Kapacitás szempontjából maradt a 10.000mAh.

Árazás tekintetében kicsit combosabb, ugyanis a Samsung USA oldalán 79,99 dollárért árulják, ami átszámolva nagyjából 25 ezer forintot jelent. A magyarországi kínálatba szintén elérhető lesz, de vélhetően még kicsit várnunk kell rá. Tippre április mondanám, addig barátkozzunk meg a beruházásának gondolatával, mert oké, hogy gyorsabban tölt, mint az átlag, dehogy van-e értelme a nagy mértékű veszteségnek, az már nem feltétlenül biztos!

Utószó gyanánt: a csomagolásában egyetlen Type-C Type-C típusú kábel található, tehát, ha két készüléket töltenél egyidejűleg, akkor külön kell vásárolnod pluszba. A jó hír ellenben az, hogy a kábel, ami hozzájár az rövid és lapos.

Néhány kép a végére hozzá:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.