A kanadai és az amerikai Samsung Experience Store-ok elővigyázatosságból bezártak! (frissítve!)

Tegnap számoltunk be arról, hogy hazai viszonylatban mi a helyzet a Samsung márkaboltokban. (Dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy csökkent a nyitvatartási idő a nemrég kiadott kormányrendelet által, illetve bizonytalan ideig kiiktatásra került a részletfizetési lehetőség a fizetési lehetőségek sorából.) A koronavírust már egy ideje világjárványként kezelik a köztudatban, és a növekvő fertőzöttségi mutatót azzal is meg lehet fékezni, ha megállítjuk a gazdaságot és nem adunk lehetőséget arra, hogy az emberek nagyobb számban érintkezzenek/találkozzanak egymással, ezáltal is átadva/terjesztve a vírust.

A Samsung Canada hivatalos közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy az ügyfeleik, az alkalmazottjaik és partnereik biztonsága kiemelt prioritású, és hogy megfékezzék a vírus tovább terjedését, így döntést hoztak, miszerint az összes kanadai Samsung Experience Store azonnali hatállyal bezár! De mutatnám eredeti mivoltában:

„In a recent statement, Samsung Canada revealed that the safety of its customers, employees, and partners is a top priority, and to protect them from the coronavirus, the company has decided to shut down all of its Experience Stores across Canada, effective immediately. This could very well lead to weaker Galaxy S20 sales, but the good news for prospective buyers in Canada is that they can still order Samsung products online.”

olvasható a Samsung Canada oldalán.

Teljesen persze nem áll le az élet, csak átköltözik online felületre az értékesítés, amit a samsung.ca képviseltetne. Hogy a szervízt miként oldják meg, az már egy másik kérdés, de minden esetre nagyon helytálló a kezdeményezés, amivel mondhatni, elsők között rukkoltak elő.

FRISSÍTVE: nem olyan rég tette közzé a Samsung USA, hogy szintén bezárják az összes márkaboltjukat.

„As we continue to navigate these uncertain times, the health and well-being of our employees and customers are our top priority.

We know you rely on Samsung products to stay connected, informed and entertained, as well as to keep your homes running effectively. As such, we’re taking steps to both protect and serve you during this unprecedented time.

In an effort to minimize the spread of the virus, I am sorry to announce we are temporarily closing all Samsung U.S. stores as of today, Tuesday, March 17.

olvasható a Samsung USA oldalán.
Található a kreatív az egyik márkabolt-láncot üzemeltető Facebook oldalán.
Forrás: Klikk ide!

Magyarországon egyelőre nincs szó bezárásról, de az tény, hogy a megszokott nyitvatartási idő előrébb került. Immáron csak 15 óráig várják az ügyfeleiket, azonban a hivatalos és egységes kommunikációjuk inkább az, hogy #MaradjOtthon és vásárolj online. A Strong & Unique Kft. által üzemeltetett márkaboltlánc (Szeged SES, BP Árkád SES, Debrecen SES, Miskolc SES és Westend SES) eleve extra 5%-os kedvezményt biztosít azon vásárlóinak, akik online fizitenek – sőt, ajtóig viszik a csomagot, ha 15 ezer forintot a rendelés meghaladja. Ezzel szemben a Bravotel Üzletházak Kft. által üzemeltetett hálózat (Pólus SES, Downtown SES, Mammut SES, Győri Árkád SES, Köki SES és Allee SES) épp születésnapi kedvezményekkel várják az érdeklődöket.

Annyi biztos, hogy a kialakult helyzet türelmet és megértést igényel, még azoktól is, akik éppen szervízbe adnák le a terméküket, mert a megszokotthoz képest sokkal hosszabb a várakozási idő a javítási folyamat lezajlásáig. Azt pedig már szóba sem hozzuk, hogy a cseretelefon jelenleg hiánycikkek, mert a kiadható termékek cirka 90-95%-a ügyfelek által van használatban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.