Duplán hajlítható kijelzőjű készülék még várhat magára a Samsung szerint

A Samsung immáron két összehajtható készüléket tudhat a mobiltelefon piacon. A Galaxy Fold tavaly debütált, amivel a dél-koreai vállalat az abszolút prémium közönséget célozta meg, hiszen beleépített mindent, amit akkoriban a talonjában volt. Az árazásán mondjuk ez meglátszódott, ezért dönthettek valószínűleg úgy, hogy 2020-as év elején egy olcsóbbat dobnak a felhasználóik elé, ami a Galaxy Z Flip lett. Bárhogy is nézzük, ez a jövő. Sokan ódzkodnak a technológia újítástól, azonban, míg 10 évvel ezelőtt 6 inches telefont el se tudtunk volna képzelni (mert az már tablet!), addigra most ott tart a világ, hogy ez az átlagos és normális.

Ha már a jövőről beszélünk, akkor felmerül a keresztkérdés, hogy hova tovább?! Nyilván az a cél, hogy az összehajtható telefonok egyre inkább piacot hódítsanak hasznosságukkal, azonban nem mindenáron. A The Korea Herald oldala meginterjúvolta Roh Tae-moon-t, a Samsung mobil divíziójának elnökét és vezetőjét, aki érdekes válasszal állt azon kérdés elé, hogy mi a helyzet a többszörösen hajtható készülékek megoldásával:

Technológiai szempontból képesek vagyunk olyan telefonokat megtervezni, amelyek többször hajtogathatók, de ami ennél is fontosabb, az maga a hajtogatástechnika, annak is az értéke, amit a fogyasztóknak kínálunk általuk.”

olvasható a The Korea Herald oldalán.
Duplán hajtható kijelzőjű TCL prototípus.
Fotó: CNET

Aztán folytatta:

Fontos az is, hogy legyen ökoszisztéma, megfelelő tartalom és szolgálatás szám, mielőtt több összecsukható változatot bocsátanánk piacra.

Tehát leszögezhető azon tény, hogy a technológia már most is jelen van, azonban a mögötte lévő tartalom és felhasználói élmény minőségi hiánya miatt várnak még a debüttel. Most bátran felidézhető a Samsung Gear VR-ról írtakat, hiszen a Galaxy S20 szériát már nem tették vele kompatibilissá. A Samsung nem akarja elkapkodni az újabb variánsok piacra dobását, helyette megvárják, hogy az nyitott legyen a fogadására, mert csak így biztosított a hosszú életciklus.

Az elnök kihangsúlyozta, hogy a Galaxy Fold fejlesztésén 6-7 évet dolgozottak, míg a Galaxy Z Flip-nél közel 3 évet őrölt fel idejükből az, hogy a felhasználóiknak elhozhassak.

„The foldable phone market is yet in infancy.”

mondta Roh Tae-moon.

Nem kétséges a Galaxy Z Flip-nél, hogy egy olyan terméket akartak elhozni, aminek fókuszában: a hordozhatóság és a kényelem került. Ezzel szemben a Galaxy Fold-nál a fókuszban a tablet (=nagy kijelző) méret zsebbé tudására helyeződött a hangsúly. A jelenlegi pletykák szerint ősz tájt érkezhet a Galaxy Fold 2, ami az egy éves ráncfelvarrása lehet az elődnek, vélhetően One UI 2.5-ös felülettel, melynek fejlesztése az elmúlt hetekben startolt el.

Annyi biztos, hogy 2020-ban nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy érkeznek többszörösen összehajtható készülék!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.