Zodiac, mi vagy Te valójában?!

A Samsung nemrég kiadta a Galaxy S20, a Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra kernelforrásait. Az XDA-Developers szerint a kernelkód hivatalossá tétele amellett, hogy harmadik felek fejlesztőinek nyújtana segítséget a legfrissebb zászlóshajóira történő új eszközök, appok és más egyéb fejlesztéseihez; tartalmaz néhány olyan plusz információt, amik a közeljövőben megjelenő készülékeihez való kompatibilitást is elősegítheti. Nem kérdéses, hogy ez alatt az őszre ütemezett Galaxy Note20-ra és Galaxy Fold2-re kell gondolni, azonban hivatalosan még csak fedőnéven emlegetjük mindegyiket.

Ezért is annyira fura, amit a kernelnek a soraiban találtak a fejlesztők! Azt már egy ideje köztudott, legalábbis a holland GalaxyClub értesülései szerint tudni véljük, hogy a Galaxy Note 20 a Project Canvas, míg a Galaxy Fold 2 a Project Winner 2 fedőnéven fejlesztik, azonban a lista végére koránt se értek a kódolvasók, ugyanis szerepel ott egy bizonyos: “Project Zodiac” is!

A jelenségről látható képernyőfotó!
Fotó: wccftech.com

A világosság kedvéért azt azért leszögezném, hogy egyik terméket se említik konkrétan, csak kódnéven, azaz a Galaxy S20-akat csak szimplán Project XYZ-ként. Fel is merülhet a keresztkérdés, hogy mi ez a termék és milyen vonalat akar képviseltetni? – az már sejthető, hogy lesz új tollas variáns, illetve a prémium összehajtható szegmens is felfrissítik. Nyilván a dél-koreai vállalat titkolozása nem oktalan, mert az elmúlt években – míg a telefonos gyárai Kínában voltak – rengetek információt, fejlesztést loptak el tőlük!

Szerencsére a kernelhez kapcsolódó konfigurációs fájlok tartalmaznak extra infókat. Mint pl.: azt, hogy a Canvas és a Winner2 nevű modellek vélhetően Snapdragon 865+-os lapkakészlettel kerülhet megjelenésre; de nincs kizárva, hogy a Samsung előáll egy saját fejlesztésű Exynos lapkával, amelynek fejlesztése és gyártása noha igen veszteséges manapság, de az elmúlt évek stratégiáit továbbgondolva simán ott a pakliban. A fájlból az is kiderült, hogy a Zodiac-ot csak kínai piacra szánják, így nincs kizárva, hogy ugyanaz a felállás, mint anno a Galaxy Fold esetében, amikor bevezették Kínába, amikor teljesen más néven került be az ottélők köztudatába.

Körülbelül fél év távlatában járhatunk, hogy a Samsung elhozza a következő Unpacked Event. Nem hinnénk, hogy a jelenleg zajló koronavírus-világjárvány befolyásolná a termékeinek a bevezetését, hiszen addigra akár még lecsenghet és helyreállhat a megszokott napi rutin. Mindenesetre jólcsengő fedőnevet találtak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.