15 wattos dupla autós gyorstöltő érkezett LED visszajelzéssel


A Samsung minden évben meglepi a felhasználóit egy újabb autós töltővel. 2020-ban sem lesz ez másképp, ugyanis azáltal, hogy egyre gyorsabban lehetséges tölteni az okostelefonjait, újabb típusút kell piacra dobniuk. A céljuk kézenfekvő: akik nap, mint nap úton vannak, azoknak a felhasználói élménye se csorbuljon. Az év elején két ilyen kiegészítővel lehet számol, melyek közül az első a szimpla gyorstöltőt képviseltetné, viszont hamarosan egy másik cikkben beszámolunk egy olyanról is, ami már képes lesz 45 wattos teljesítmény kezelésére – mindezt gépjárműben. Ilyen terméke még nem volt a dél-koreai óriásnak, így nem kérdéses, hogy biztosan lesznek vásárlói.

Ne rohanjunk ennyire előre! Mutatnám, hogy jelenleg milyen autós töltőkkel rendelkezik a vállalat. Az egyszerűség kedvéért, most csak a Type-C kábellel ellátottakat venném sorra, révén, hogy a micro-USB-s véggel rendelkezők egyre inkább kezdenek eltűnni a portfóliójából. Ha csak a szimpla töltőket vesszük alapul, akkor van jelenleg 15 wattos (EP-LN915CBE) és 18 wattos (EP-LN930CBE) opció. Érdekességképp említeném, hogy utóbbi sokkal kisebb töltőfejjel rendelkezik, de ez köszönhető annak, hogy frissebb és valószínűleg áramköre átgondoltabb, hogy a nagyobb teljesítményt is könnyedén fogadja.

Az autós töltő portfóliója a Samsungnak Type-C/Combo kábellel.
Fotó: Galaxy Világa

A dupla fejesek között számontartható egy remek csomag, ami az EP-U3100WBE modellkódon fut. Különlegessége, hogy nem csak dupla autós töltőt csomagoltak bele, hanem egy hálózati 15 wattos gyorstöltőt és két combo kábelt. Mindezt 14 990 Ft-ért árulják a márkaboltok. Mellette még ott van az EP-LN920CBE kódon fejben tartott, ami már két készülék töltésére képes, 15 wattal, azonban hátrányai között a méretet lehetne felhozni.

Nos, a Samsung most ezt gondolta kicsit tovább, és dobta piacra az EP-L1100W SKU-kódút, aminél már orvosolták a méretbéli fennakadást. Az elődökhöz képest a töltőfej fizikai mérete sokkal kisebb, de nyilván még mindig nagyobb, mint az EP-LN930CBE SKU kódúé. Ez azért áll fenn, mivel egyszerre két eszköz gyorstöltésére képes. Bármennyire is szeretnénk, az elektronikán nem lehet helyet spórolni, így hozzámérten nagyobb, ellenben az átlagnál kisebb.

Mutatnám a terméket teljes valójában a Samsung Magyarország által feltűntetett aloldalán:

Fotó: Samsung

A leírása nem ad túl sok támpontot azzal kapcsolatban, hogy ha egyszerre két eszközt csatlakoztatunk a kiegészítőre, akkor egységesen 15 wattos párhuzamos töltés leadásra képes-e, de ha tippelnem kellene, simán a „Nem” választ adnám – már csak a méreti paramétereit alapul véve, ugyanis a 67.1mm hosszúsággal és 26mm-es átmérővel rendelkező egység nem túl nagy.

Cserébe viszont odafigyeltek két hasznos dologra. Az egyik, hogy kombókábelt csomagoltak a dobozába, azaz nem csak Type-C végű készülékek töltésére alkalmas, hanem a konvertáló toldóvég levételével szimpla micro-USB-re is. Ezzel párhuzamosan jegyezném meg, hogy csak egyetlen kábellel van felvértezve, ha két terméket töltenél vele, akkor szükséges töltőkábelt vásárolnod! A másik, hogy egy töltést visszajelző LED „glóriát” építettek a végére, ami egyértelműen jelzi a felhasználó felé a töltés valóját. Sokkal praktikusabb, mint egy picurka visszajelző LED.

Teljesítménnyel kapcsolatos paraméterek:

  • Bemeneti feszültség: 12V
  • Kimeneti feszültség (Max, Normál töltés): 5V
  • Kimeneti feszültség (Max, Gyorstöltés): 9V
  • Kimeneti áram (Max, Normál töltés): 2A
  • Kimeneti áram (Max, Gyorstöltés): 1,67A

Beszélgessünk a piszkos anyagiakról. Nem lett vészes ára (hiszen a combosabb változatnak is teret kell hagyniuk!), ugyanis 7 990 Ft-ot kérnek el érte. Csak hogy legyen viszonyítási alapotok, az előző generációja 8 990 Ft-ba kerül. Ugyanannyiba, mint a 18 wattos szimpla mini Type-C-s variáns.

Zárásképpen mutatnék még néhany fotót a termékről, a Samsung Magyarország oldaláról:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.